Video

Visul lui Costi, canotorul român cu dizabilități, tot mai aproape de a se împlini. Sportivul își dorește să concureze la jocurile paralimpice de la Tokyo

De Redactia Observator.
Publicat: 17.12.2020, 20:35.
Actualizat: 17.12.2020, 20:54

La şapte ani, un proiectil de tanc i-a explodat în faţă şi l-a lăsat fără picioare. În clasa întâi, a intrat purtat pe braţe de părinţi. Dar a găsit puterea să meargă mai departe.

Cu o proteză veche, Costi Mugea e astăzi sportiv de performanţă: primul şi singurul canotor cu dizabilităţi din România. Visează să concureze la jocurile paralimpice de la Tokyo, dar are nevoie de proteze noi.

Costi: "La șapte ani am pățit un accident cu u proiectil de tanc. Doi vecini au găsit proiecilul și l-au adus acasă. Eu am venit de la grădiniță, am trecut strada la ei. Ei desfăceau acest proiectul, au tăiat o bucată din el, au scos cât praf de pușcă au putut și atunci s-a produs explozia".

Pentru că în satul lui nu existau telefoane pentru a suna la ambulanță, un vecin i-a urcat pe cei trei copii, pe bancheta din spate a mașinii personale și i-a dus la spital.

A descoperit canotajul și a simțit, pe apă, să se simtă întreg.

Costi: "Mi-a dat încredere că pot face ceva și pot sparge orice barieră".

Acum așteaptă să se antreneze pentru balcaniadă unde îi va întâlni pe marii campioni paralimpici ai lumiiși dacă va fi suficient de bun, să ajungă și la Tokyo.

Costi: "Îmi doresc să reprezint țara. Îmi doresc să le arăt persoanelor cu dizabilități că se poate".

Povestea lui Costi a impresionat-o pe campioana Elisabeta Lipă care i-a făcut o surpriză canotorului român.

Fundația Mereu Aproape alături de Theranova i-au oferit sportivului și protezele de care are nevoie pentru a-și îndeplini visul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.