Antena Meniu Search
x

George Simion: "AUR va avea șase mandate de europarlamentari. Atacăm cu tărie alegerile prezidențiale"

AUR va avea șase mandate de europarlamentari, anunță liderul formațiunii, George Simion. El spune că partidul se mobilizează pentru alegerile din septembrie și nu exclude o candidatură: „Atacăm cu tărie alegerile prezidențiale”.

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 17:07

George Simion: "AUR va avea șase mandate de europarlamentari. Atacăm cu tărie alegerile prezidențiale"
George Simion: "AUR va avea șase mandate de europarlamentari. Atacăm cu tărie alegerile prezidențiale" - Hepta

„AUR va avea șase mandate, sperăm și la al șaptelea, în funcție de cei care trec sau nu pragul, USR va avea trei și să vedem ce fac cei de la UDMR și de la SOS. Avem consilieri în toate consiliile municipale și județene, cu excepția Harghitei și Covasna. Aceste alegeri au fost puternic afectate, a fost un haos în organizare”, spune George Simion, potrivit Mediafax.

El spune că AUR e principalul partid de opoziție

„Atacăm cu tărie alegerile prezidențiale. Avem o ședință diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidențiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic. Nu poți să zici că ai șanse reale la niște alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur și sunt decalate cu patru luni”.

Articolul continuă după reclamă

Întrebat dacă scorul obținut era cel scontat, el a spus: „În condițiile unor alegeri comasate este foarte bine. Nu au fost condiții echitabile, nu am avut egalitate de șanse. Cu siguranță am fi luat mult mai mult dacă alegerile nu se comasau”.

De asemenea, întrebat dacă acceptă o candidatură la prezidențiale, George simnion a spus: „Este o posibilitate. Tot mai mulți colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârșit cu șanse”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » George Simion: "AUR va avea șase mandate de europarlamentari. Atacăm cu tărie alegerile prezidențiale"