Antena Meniu Search
x

Video Șoșoacă și Lazarus au concurență serioasă. Lista personajelor exotice de la Bruxelles

Nu doar România trimite personaje exotice la Bruxelles. Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus, devenit celebru ca investigator în cazul Elodia, vor ieşi cu siguranţă în evidenţă în Parlamentul European. Dar vor avea concurenţă serioasă: un spaniol care are drept scop construirea unei închisori pentru toţi ceilalţi politicieni şi o profesoară din Italia, aflată după gratii la unguri. 

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 21:53

Ilaria Salis a ajuns faimoasă după ce a fost filmată într-un tribunal din Ungaria cu lanţuri la mâini şi picioare. Salis era bănuită că face parte din Banda Ciocanelor, care a bătut mai mulţi extremişti de dreapta.

După mediatizarea cazului, a fost trecută pe listele electorale de Alianţa Verde - Stânga şi, cu doar câteva zile înainte de alegeri a făcut un apel disperat către electorat. 

"Trebuie să port această brăţară electronică, una care trebuie ţinută la încărcat câteva ore pe zi. Procesul meu avansează şi risc 24 de ani de închisoare", a spus Ilaria Salis.

Vezi și

Ca europarlamentar, profesoara are imunitate şi va fi eliberată de maghiari

Pe acelaşi subiect

Şi un primar grec din Albania, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru furt de voturi, ar putea avea acelaşi parcurs. 

La Bruxelles merge şi Filip Turek, un fost pilot de curse din Cehia, care şi-a construit o imagine de macho pe social media. Scopul lui declarat este să apere drepturile şoferilor şi proprietarilor de maşini cu combustie internă.

Un alt personaj controversat ajunge la Parlamentul European din Polonia. Deputatul extremist Grzegorz Braun a devenit celebru în lume după ce, în decembrie, a stins cu un extinctor lumânările aprinse de Hanukkah. 

La fel de exotic este şi spaniolul Alvise Perez, de la Partidul "Petrecerea s-a terminat". Platforma lui electorală are un singur obiectiv: să arunce la închisoare colegii din partidele tradiţionale, în frunte cu premierul Pedro Sanchez. 

"Cu o mână forte vom construi o mega-închisoare fără piscină sau sală de sport unde îi vom trimite pe toţi politicienii care trăiesc cu imunitate la furturi", a declarat Alvise Perez. 

Şi România are europarlamentari controversaţi, doi dintre ei în partidul SOS

Diana Şoşoacă a negat existenţa pandemiei şi s-a şi fotografiat cu ambasadorul rus în România după o vizită la sediul misiunii diplomatice.

Luis Lazarus a devenit celebru după ce a investigat la o televiziune senzaţionalistă cazul Elodia, avocata dispărută fără urmă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Șoșoacă și Lazarus au concurență serioasă. Lista personajelor exotice de la Bruxelles