Antena Meniu Search
x

Alegeri locale 2020. 41 de bolnavi Covid-19 au votat cu urna mobilă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi (Video)

41 de pacienți bolnavi de Covid-19, internați la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, au votat la alegerile locale după ce au solicitat urna mobilă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.09.2020, 13:32

Alegeri locale 2020. 41 de bolnavi de Covid-19 au votat cu urna mobilă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi Vezi și
  • Persoanele care transportă urna specială au fost echipate complet înainte de a intra la pacienții bolnavi de coronavirus.
  • Toate materialele de protecție sunt asigurate de unitatea sanitară, conform legii.

O echipă a biroului electoral s-a deplasat la spital cu urna specială, reprezentanții secției de votare, precum și personalul de pază, fiind complet echipați cu măști, mănuși de unică folosință și combinezoane.

Toate materialele de protecţie sunt asigurate de unitatea sanitară, conform legii. După folosire, ele vor fi introduse într-un sac dedicat.

Echipa care transportă urna specială se va deplasa mai întâi la adresele solicitanţilor din alte cauze decât COVID-19, la unităţile sanitare non-COVID, la unităţile medico-sociale, aziluri de bătrâni, penitenciare şi centre de reţinere şi arestare preventivă.

Abia apoi echipa care transportă urna specială se va deplasa la unităţile sanitare COVID-19 şi la adresele persoanelor izolate şi carantinate.

Ştampila cu menţiunea ''Votat'' şi, dacă este cazul, pixul utilizat de alegător se dezinfectează după votare de către unul dintre membrii echipei care transportă urna specială prin pulverizare/ ştergere cu soluţie dezinfectantă sau prin ştergere cu şerveţele/ lavete impregnate cu dezinfectant pe bază de alcool.

Peste 19 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi în secțiile de votare unde vor primi 4 buletine de vot: pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

Alegerile de astăzi se desfăşoară în condiţii speciale din cauza pandemiei de Covid-19. Autorităţile au adoptat mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea bolii infecţioase.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Alegeri locale 2020 » Alegeri locale 2020. 41 de bolnavi Covid-19 au votat cu urna mobilă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi (Video)