Antena Meniu Search
x

Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat Consiliul Județean Sălaj

Liberalul Dinu Iancu Sălăjanu ar putea prelua președinția Consiliului Județean Sălaj, după ce rezultatele parţiale publicate de rezultatevot.ro îl dau drept câștigător, în fața candidaților PSD și UDMR.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.09.2020, 09:49

Dinu Iancu Sălăjanu
Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat Consiliul Județean Sălaj - Facebook
  • Dinu Iancu Sălăjanu a obţinut circa 36% din voturi, el fiind urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 27% din sufragii, şi cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.
  • În ultimii 16 ani, funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj a fost ocupată de social-democratul Tiberiu Marc.

Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, scrie sportulsalajean.ro.

Conform rezultateleor parţiale publicate de rezultatevot.ro, Dinu Iancu Sălăjanu a obţinut circa 36% din voturi, el fiind urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 27% din sufragii, şi cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.

Dinu Iancu Sălăjanu este un cunoscut cântăreț de muzică populară.

Potrivit spotmedia.ro, artistul este directorul casei de cultură din Zalău și directorul ansamblului de cântece și dansuri „Porolisum”. A cântat și cântă alături de Nicolae Furdui Iancu, al cărui fin de căsătorie și este. Pe 9 martie 2020 s-a înscris în PNL.

În ultimii 16 ani, funcția de președinte al CJ Sălaj a fost ocupată de PSD-istul Tiberiu Marc. La sfârșitul lunii august, politicianul a anunțat că în urma unei analize, a decis să nu mai candideze pentru încă un mandat, pentru a lăsa şansa unor colegi mai tineri, care, în opinia sa, vor putea gestiona corespunzător activitatea instituţiei judeţene.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Alegeri locale 2020 » Cântărețul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu a câștigat Consiliul Județean Sălaj