Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan a sărbătorit alături de partenerii de alianță victoria de la alegerile pentru Primăria Capitalei (Video)

Matematica votului a decis: Nicuşor Dan a adunat mai multe voturi decât Gabriela Firea și, în câteva zile, depune jurământul ca al 82-lea primar al Bucureștiului. Detașat la peste patru procente încă de la exit-poll-urile de aseară, primarul ales a fost singur, la sediul său de campanie, când s-au anunţat primele rezultate. A fost seara în care, deși a câștigat într-o alianță cu PNL și USR, fiecare a savurat victoria separat. O victorie majoră, alianța PNL-USR fiind câstigătoare și în trei sectoare.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 19:25

Vezi și
  • Nicușor Dan a învins-o pe Gabriela Firea în alegerile pentru Primăria Capitalei.
  • Nicușor a sărbătorit victoria alături de liderii politici care l-au susținut în campanie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

ORA 21.00. Sediul de campanie al lui Nicuşor Dan. În apropiere de kilometrul 0 al Capitalei, la sediul de campanie al lui Nicuşor Dan, emoţiile sunt aproape palpabile. Candidatul, înconjurat doar de echipa lui, e cu ochii lipiţi de televizor. E la a treia încercare de a conduce Capitala. E mai cărunt ca la prima tentativă, mai încrâncenat ca la a doua. Ca la un semnal, la ora 21.00 încep uralele. Nicuşor Dan a câştigat. 

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei: Vreau să mulţumesc voluntarilor cu care am făcut împreună campania din 2012, campania din 2016 şi campania din 2020. Să ştiţi că sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie.

Pare o victorie singuratică. Candidatul independent a avut însă susţinere politică. Din plin. PNL şi USR-PLUS şi-au dat mâna şi Nicuşor Dan a devenit candidatul dreptei. Totuşi, de victorie s-au bucurat separat. Iar Nicuşor Dan a făcut ping-pong între partide. 

ORA 22.00. Sediul Partidului Național Liberal. 

Nicușor Dan, noul primar al Capitalei: Țin să mulţumesc prietenului meu Ludovic Orban pentru campania pe care am dus-o împreună. Gestionarea Primăriei Capitalei este o chestiune extrem de serioasă. Energia mea se va dedica Bucureştiului.

Liberalii i-au făcut deja ofertă. Mizele politice sunt uriaşe, iar un lucru e cert: în USR, Nicuşor Dan nu se mai întoarce decât în vizită. 

ORA 23.00. Sediul USR-PLUS. 

Dan Barna, președintele USR: A fost un sacrificiu în momentul în care am susţinut un candidat independent, însă a fost un gest de mare responsabilitate. 

Când declaraţiile s-au încheiat şi euforia a trecut tot ce a mai rămas a fost stângăcia dintre foşti. 

ORA 24.00. Sediul de campanie al lui Nicușor Dan.

Mai însufleţit, Nicuşor Dan s-a întors la sediul său, unde voluntarii îl aşteptau neobosiţi. Neobişnuit cu băile de mulţime şi surprins parcă de entuziasmul celor din jur, noul primar s-a pozat cu voluntarii şi a semnat tricouri până târziu în noapte. 

Fotoliul de primar adus de voluntari a rămas în sediul din centrul Capitalei. Peste 10 zile, Nicuşor Dan se va aşeza pentru prima dată în biroul din Primăria Capitalei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Alegeri locale 2020 » Nicuşor Dan a sărbătorit alături de partenerii de alianță victoria de la alegerile pentru Primăria Capitalei (Video)