Meniu
Search
x

UDMR a câștigat mai multe primării decât la alegerile locale din 2016

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat, luni, că formațiunea politică pe care o conduce a câștigat mai multe primării decât la alegerile locale din 2016.

De Cristi Ioniţă la 28.09.2020, 17:11
  • UDMR a câștigat alegerile pentru 199 de primării.
  • UDMR conduce consiliile județene din Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Hunor a precizat că UDMR are, în acest moment, 199 de primării, după ce după alegerile din 2016 avea 195 de primării.

Liderul UDMR este extrem de mulțumit de prestația formațiunii politice pe care o conduce la alegerile locale din acest an și a postat pe pagina personală de Facebook următorul mesaj:

"Avem în urma noastră alegeri locale cu succes. Avem 199 de primari, ceea ce este un rezultat bun. Față de 2016 am câștigat, atunci am avut 195 de primari. Sunt câteva localități, respectiv județe unde am reușit să mărim numărul consilierilor. Aș dori să evoc doar câteva exemple: Sfântu Gheorghe, Satu Mare – orașul și județul, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, județul Covasna. Am reușit să câștigăm funcția de primar în câteva localități unde nu suntem majoritari, de pildă în Reghin, Baciu, iar în județul Bacău, în comuna Ghimeș-Făget, avem primar pentru prima dată. În patru județe, Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare am reușit să păstrăm funcția de președinte de consiliu județean. La Târgu Mureș Soós Zoltán a avut o victorie convingătoare, peste 50%. Strategia noastră a fost una bună când am decis să pornească în campanie ca independent, susținându-l 100%. Doresc mult succes aleșilor noștri!".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Alegeri locale 2020 » UDMR a câștigat mai multe primării decât la alegerile locale din 2016