Antena Meniu Search
x

Alegeri locale Bucureşti. Sebastian Burduja, prima reacţie după rezultatele exit-poll: "Este doar un început! Îl felicit pe Nicuşor Dan"

Alegeri locale 2024. Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei, a făcut primele declaraţii după anunţarea rezultatelor exit poll. Potrivit rezultatelor parţiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Bucureşti, Nicușor Dan i-a învins pe Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone şi a câștigat Primăria Capitalei pentru a doua oară.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 23:32

"Îl felicit pe Nicuşor Dan şi îl anunţ că vom fi în fiecare zi acolo împingându-l să facă cu adevărat performanţă pentru acest oraş. După patru ani în care nu se văd multe lucruri, după alţi patru ani în care Gabriela Firea nu a făcut mai nimic, cu siguranţă vom fi zi de zi, aşa cum ne-aţi văzut şi în toată această perioadă, aliatul bucureştenilor. Vom aştepta rezultatele finale. Sunt la ora aceasta şi până târziu în noapte, spre dimineaţă, colegii noştri în fiecare secţie de votare. Ei apără votul românilor şi se asigură că rezultatul final este cel aşteptat de bucureşteni. În primul rând, vreau să mulţumesc tuturor bucureştenilor care în aceste alegeri, în această bătălie, au ales altceva, au ales un proiect pentru Bucureştiul viitorului, au ales cea mai tare echipă, au ales un plan şi au ales să creadă că acest oraş merită poate mult mai mult decât până acum. O campanie foarte muncită şi mulţumirile mele speciale se îndreaptă către oamenii pe care-i vedeţi aici şi către mulţi alţii. Ei au fost în fiecare zi în stradă, mai mult decât orice altă echipă, au fost în fiecare zi prezenţi la datorie şi au reuşit să aprindă speranţele în inimile multor bucureşteni. Este doar un început. Partidul Naţional Liberal la Bucureşti construieşte alternativa reală de dreapta", a declarat Sebastian Burduja.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Rezultate exit poll alegeri locale 2024 Primăria Capitalei

Pe acelaşi subiect
  • Nicuşor Dan - 45%
  • Gabriela Firea -  24%
  • Cristian Popescu Piedone  -13%
  • Sebastian Burduja - 10%

Consiliul General al Capitalei: ADU (Alianţa Dreapta Unită) 30%, PSD 28%, PNL 12%, AUR 10%, PUSL 7%, Reper 6%, SOS 4%.

Pentru alegerile locale din 2024, din Bucureşti, favoriţi au fost patru candidaţi. Nicuşor Dan, actualul primar, Gabriela Firea - fost primar general al Capitalei, Cristian Popescu Piedone - actual primar în Sectorul 5 al Capitalei şi Sebastian Burduja, singurul dintre candidaţi care n-a mai ocupat o funcţie în administraţia Bucureştiului.

Vezi şi rezultate vot Primăria Sectorului 1 şi rezultate vot Primăria Sectorului 2.

Candidaţii la Primăria Generala Bucureşti

Ultimele sondaje l-au dat favorit pe Nicuşor Dan, actualul primar al Bucureştiului, drept principalul favorit pentru a câştiga alegerile locale 2024. Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5, a fost creditat cu şansa a doua. Gabriela Firea, intrată în cursă pe ultima sută de metri, a fost poziţionată pe locul 3, în timp ce Sebastian Burduja a fost cotat cu a patra şansă.

Nicuşor Dan, în vârstă de 54 de ani, este actualul primar al Capitalei, funcţie pe care o deţine din 2020. Nicuşor Dan a candidat pentru funcţia de primar general al Bucureştiului şi la alegerile din 2012, respectiv 2016, dar avea să-şi câştige mandatul abia în urmă cu patru ani. În 2016 a fost totuşi ales consilier general şi deputat de Bucureşti. La alegerile locale din 2020, Nicuşor Dan a câştigat cu 42,8% din voturi.

Nicuşor Dan este matematician de profesie, chiar olimpic la această disciplină, şi a intrat în viaţa politică o dată cu lansarea USR (Uniunea Salvaţi România). El este care a iniţiat şi fondat această mişcare care ulterior a luat forma unui partid şi al cărei prim preşedinte a fost.

Gabriela Firea, fostul primar

Gabriela Firea, în vârstă de 51 de ani, a deţinut funcţia de primar general al Capitalei înaintea lui Nicuşor Dan. Gabriela Firea a intrat în cursa pentru alegerile locale 2024 din Bucureşti pe ultima sută de metri. Iniţial, PSD l-a propus drept candidat pe medicul Cătălin Cîrstoiu, dar acesta a fost retras.

Gabriela Firea a fost ministru al Familiei şi Egalităţii de Şanse în guvernul Nicolae Ciucă, funcţie pe care şi-a păstrat-o şi în guvernul Marcel Ciolacu. Firea deţine şi funcţia de senator, funcţie pe care a avut-o şi în legislatura 2012-2016.

Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone este actualul primar de la Sectorul 5, fost primar la Sectorul 4. Piedone, în vârstă de 61 de ani, candidează pentru prima dată la funcţia de primar general al Capitalei. Piedone a intrat în politică în 1994, în rândurile Partidului Social Democrat. În perioada 2000 - 2004 a fost consilier general şi inspector la Primăria Sectorului 6.

De la alegerile locale din 2008 şi până în 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a fost primarul Sectorului 4. A demisionat atunci în urma tragediei de la Colectiv.

Sebastian Burduja, singurul care n-a deţinut o funcţie în administraţia Capitalei

Sebastian Burduja, în vârstă de 38 de ani, este singurul candidat la alegerile locale 2024 care nu a deţinut o funcţie în administraţia Capitalei. Burduja este în prezent preşedinte al PNL Sector 1, dar şi ministru al Energiei. Între 3 mai 2022 şi 15 iunie 2023 a fost ministrul al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Sebastian Burduja a efectuat stagii de practică în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) – Comisia Economică pentru Europa, precum și la Ministerul Afacerilor Externe – Divizia NATO. Între 2012 şi 2015 a lucrat ca specialist în dezvoltare la Banca Mondială şi a coordonat proiecte pentru Europa şi Asia Centrală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Alegeri locale Bucureşti. Sebastian Burduja, prima reacţie după rezultatele exit-poll: "Este doar un început! Îl felicit pe Nicuşor Dan"