Antena Meniu Search
x

Cum se apără Nicuşor Dan după ce Robert Negoiţă a depus plângere împotriva lui: E curajos să se apropie singur de Parchet

Robert Negoiţă a anunţat vineri că a depus la Parchetul General o plângere împotriva lui Nicuşor Dan pe care îl acuză de abuz în serviciu. În replică, primarul Capitalei a spus că  Negoiţă este "un om foarte curajos", dacă se apropie singur de Parchetul General.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 15:36

Cum se apără Nicuşor Dan după ce Robert Negoiţă a depus plângere împotriva lui: E curajos să se apropie singur de Parchet
Cum se apără Nicuşor Dan după ce Robert Negoiţă a depus plângere împotriva lui: E curajos să se apropie singur de Parchet - Agerpresfoto

Edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a mers, vineri, la Parchetul General pentru a depune o plângere penală împotriva primarului Capitalei, Nicuşor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu.

''Astăzi (vineri - n.r.), şi o spun cu regret, nimeni nu are nevoie de scandal. Eu nu-mi doresc aşa ceva, eu îmi doresc colaborare. Astăzi, când discutăm, sunt deschis la orice discuţie, la orice colaborare în ideea de a rezolva impasul în care ne aflăm. Am aici o plângere penală împotriva primarului general şi împotriva persoanei fizice care se numeşte Nicuşor Dan, de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. De ce? Pentru că avem proiecte ale Primăriei Sector 3 transmise de ani de zile către Primăria Generală, proiecte care n-au fost promovate niciodată", a declarat Robert Negoiţă, la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit edilului, legea prevede că, în momentul în care ai un proiect, primăria e obligată ca, în termen de 30 de zile, să dea aviz pentru a intra în Consiliul General.

"Avizul poate fi favorabil sau negativ, dar el trebuie să existe. Mai mult decât atât - avem un document semnat de primarul general care interzice colegilor din primărie, departamentelor, direcţiilor să elaboreze acel document, ceea ce înseamnă că dacă nu emit acel document este abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. Faptul că interzice colegilor să elaboreze acel document înseamnă instigare la abuz în serviciu, adică instigare la comiterea de infracţiuni", a explicat Robert Negoiţă.

Pe acelaşi subiect

Nicuşor Dan: Robert Negoiţă e un om foarte curajos să se apropie de Parchet singur

Primarul Capitalei a reacţionat spunând că Primăria Sectorului 3 nu poate să facă lucrări în zonele pe care nu le administrează, punctând că edilul Robert Negoiţă este "un om foarte curajos", dacă se apropie singur de Parchetul General.

"E un om foarte curajos, îl felicit. Să se apropie de Parchet singur... foarte curajos", a spus Nicuşor Dan, într-o declaraţie de presă, după cel primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus o plângere penală împotriva edilului general, pe care îl acuză de abuz în serviciu.

Primarul Capitalei a menţionat că autorităţile locale nu pot face investiţii suplimentare acolo unde Municipalitatea are deja lucrări finanţate din fonduri europene. "Sunt anumite străzi pe care noi avem proiecte europene - termoficare - şi în contractul de finanţare pe care noi îl avem cu Comisia Europeană, spune că nu te atingi de acea stradă timp de cinci ani, pentru că afectezi o investiţie finanţată din fonduri europene. Asta am transmis oficial", a spus Nicuşor Dan.

Primarul general a mai precizat că primăria de sector nu poate să realizeze investiţii decât în zonele pe care le are în administrare. "Domnia sa s-a apucat să facă - aşa cum a făcut şi cu trotuarul din faţa Magazinului Unirea şi cum a făcut de sute de ori şi nu înţeleg de ce Parchetul niciodată nu vede lucrurile acestea - s-a apucat să facă o investiţie pe ceva ce nu are în administrare, ceea ce în opinia mea este mai mult decât penal. Şi evident că poliţia noastră locală, care trebuie să protejeze bunurile pe care le avem în administrare, l-a oprit şi i-a şi făcut plângere penală", a spus edilul Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Cum se apără Nicuşor Dan după ce Robert Negoiţă a depus plângere împotriva lui: E curajos să se apropie singur de Parchet