Antena Meniu Search
x

Video De ce vor PSD şi PNL retragerea lui Cîrstoiu. Patru nume vehiculate pentru a-l înlocui

Criză majoră în Coalitie. PSD şi PNL ar vrea să-l retragă pe medicul Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Sursele Observator spun că cele două partide s-au înteles de principiu, doar că există o problemă majoră. După 8 ore de discuţii, liderii celor două partide şi-au dat seama că nu au cu cine să-l înlocuiască. S-au vehiculat nume precum Gabriela Firea, Sebastian Burduja, Robert Negoiţă şi Rareş Bogdan, dar nimeni nu ar fi dorit să intre atât de târziu în bătălia cu Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone. Social-democraţii şi liberalii mai au doar 8 zile la dispoziţie să găsească soluţia salvatoare.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 22.04.2024, 19:41

Vezi și

"Am fost cam singur în campania asta. Eu cred că expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău în viaţa personală", a declarat Cătălin Cîrstoiu. O lună. Atât a durat experienţa de candidat la Primăria Capitalei a medicului Cîrstoiu. Sursele Observator spun că liderii coaliţiei au ajuns la un acord privind retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Asta după ce social democraţii ar fi făcut propunerea de retragere a sprijinului politic. Decizia a fost luată în absenţa medicului Cătălin Cîrstoiu care a transmis pentru Observator că toată ziua s-a aflat la Facultatea de Medicină, acolo unde le-a predat studenţilor.

Cătălin Cirstoiu a fost prezentat oficial drept candidatul comun al Coaliţiei în 20 martie

"Domnul Cîrstoiu nu a performat din punct de vedere al notorietăţii şi a capacităţii de a atrage electoratul bucureştean", a declarat Andrei Ţăranu, analist politic. "Eu am intrat în această cursa în urma discuţiilor cu dl Marcel Ciolacu. Eu simt că va fi o luptă între mine şi Nicuşor Dan", a declarat Cătălin Cîrstoiu. În doar 30 de zile, visele managerului Spitalului Universitar s-au năruit. Şi partenerii de Coaliţie şi-au schimbat atitudinea şi declaraţiile de la o zi la alta. "Eu nu il cunosc pe domnul acesta. Pai stiti ca e doctor. E doctor de dinti, doctor de genunchi. N am avut probleme, inca ma tin genunchii", a declarat Rareş Bogdan.

Cătălin Cirstoiu a fost prezentat oficial drept candidatul comun al Coaliţiei în 20 martie într-o lansare cu mare fast la care au luat parte toţi liderii PSD şi PNL. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă dădeau asigurări ca medicul va cuceri Bucureştiul în lupta împotriva lui Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone. După doar o săptămână au apărut problemele. Dezvăluri din presă prezentau o situaţie de incompatibilitate a medicul care era acuzat că dădea consultaţii la clinica soţiei, deşi era managerul Spitalului Universitar. Săptămâna trecută, premierul Ciolacu i-a cerut să iasă cu explicaţii într-o conferinţă publică. Două zile mai târziu, candidatul Cîrstoiu s-a conformat cererii partidului.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, surse Observator spun că mărul discordiei au fost rezultatele sondajelor recente. Şeful de la Spitalul Universitar este pe locul trei, cu un scor sub 20%. Deşi, public, coaliţia îl prezenta pe cai mari. "Partidul şi aşa este într-o situaţie foarte complicată în Bucureşti. Toate sondajele îl arată ca fiind pe locul 4", a declarat Andrei Ţăranu, analist politic. Acum, negocierile au ajuns într-un nou impas. PSD şi PNL au discutat mai bine de 8 ore numele unui nou candidat comun, care să salveze onoarea alianţei. Numele luate în calcul au fost Gabriela Firea, Sebastian Burduja şi Robert Negoiţă. Surse Observator spun că, la un moment dat, liderii Coaliţiei i-au cerut lui Rareş Bogdan să candideze, dar liderul PNL a refuzat.

"Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic. Îl alegem pe Sadiq Khan, primarul Londrei", a declarat Rareş Bogdan. "Alianţa PSD şi PNL la Primăria Generală a Capitalei va avea un candidat unic (...) În acest moment, avem un candidat unic", a declarat Marcel Ciolacu. "Asta pare o misiune sinucigaşă, oricine ar veni. Ăsta e şi motivul pentru care toată lumea, în clipa asta, refuză să-şi mai asume o asemenea responsabilitate", a declarat Andrei Ţăranu, analist politic.

"Bucureştiul a fost intotdeauna marcat la alegeri de schimbari bruste. Bucureştiul e mereu surprinzător, ca si Romania", a declarat Vasile Dâncu, fost ministru al Apărării. Până pe 30 aprilie, Coaliţia trebuie să găsească un candidat pe care să-l înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri locale 2024 » De ce vor PSD şi PNL retragerea lui Cîrstoiu. Patru nume vehiculate pentru a-l înlocui