Antena Meniu Search
x

Surse politice: Cătălin Cîrstoiu, retras de Coaliţie din cursa pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD-PNL ar fi decis retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei, au declarat surse politice pentru Observator.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 22.04.2024, 13:39

După săptămâni întregi în care s-au întâlnit pentru a stabili candidatul comun, coaliţia PSD - PNL a decis că medicul Cătălin Cîrstoiu nu este potrivit pentru Primăria Capitalei, spun surse Observator. Managerul Spitalului Universitar nu a reuşit să înlăture suspiciunile vis-a-vis de consultaţiile pe care le-ar fi dat la o clinică privată, pentru pacienţii pe care i-ar fi consultat şi la spitalul de stat. De altfel, cazul său ar putea introduce o ordonanţă de urgenţă, prin care managerilor de spitale de stat le-ar fi interzis să profeseze şi în privat. 

Surse de la vârful coaliţiei de guvernare au confirmat, pentru Observator, că există un acord de pricipiu pentru retragerea medicului Cîrstoiu din cursa pentru PMB. Social-democraţii ar fi făcut propunerea de retragere a sprijinului politic, iar liberalii, care iniţial înclinau pentru păstrarea medicului în lipsa unei variante mai bune au fost de acord cu propunerea PSD pentru a nu crea tensiuni în coaliţie, spun sursele. PSD şi PNL mai au la dispoziţie doar opt zile pentru a depune candidatura, în condiţiile în care 30 aprilie este termenul limită pentru depunere. 

Vineri, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut o declarație de presă așteptată de toată lumea, în care a spus că mandatul său este pe masă coaliției și că așteaptă o decizie din partea PSD PNL, la care se va conforma indiferent care va fi aceasta. Dacă se renunţă la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, ei bine, coaliţia de guvernare va trebui să vină cu un alt candidat, un candidat comun așa cum au susținut Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. 

Pe acelaşi subiect

Cătălin Cîrstoiu, certat de Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu declarase, vineri, că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, ar fi trebuit să facă până acum conferinţa de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile ce i-au fost aduse în spaţiul public. Nicolae Ciucă a declarat că, în cazul retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti, PNL va avea propriul candidat, dacă nu se va găsi un alt candidat comun. "PSD ar fi bine să vină să mă susțină" a transmis Cristian Popescu Piedone.

"Eu nu cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare politică decât domnul doctor Cîrstoiu, i-am făcut o recomandare şi direct şi prin intermediul presei. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu domnul Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public.

Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru. Până când domnul doctor Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.(...) Din punctul meu de vedere, fără să deranjez pe nimeni, trebuia să facă până în acest moment această conferinţă", a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, în cadrul vizitei sale în Emiratele Arabe Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Alegeri locale 2024 » Surse politice: Cătălin Cîrstoiu, retras de Coaliţie din cursa pentru Primăria Capitalei