Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Capitalei: "Avem nevoie de o echipă". Mesajul lui Ciolacu

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului București. Evenimentul a avut loc duminică la Biroul Electoral București. La eveniment au participat președintele PSD, Marcel Ciolacu, și mai mulți miniștri și lideri ai partidului, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 15:25

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Capitalei: "Avem nevoie de o echipă". Mesajul lui Ciolacu
- Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatura Gabrielei Firea pentru funcția de primar al Municipiului București a fost depusă la Biroul Electoral de circumscripție al Municipiului București. Să punem capăt ineficienței și ritmului de melc în ceea ce privește implementarea proiectelor, a spus Gabriela Firea în fața sediului Biroului Electoral.

Inițial, PSD și PNL au propus un candidat comun. Ulterior, acesta a fost retras

„Noi propunem o administrație dinamică, eficientă bazată pe colaborarea cu guvernul, cu ministerele și cu colegii de la sectoare (...) Avem nevoie de o echipă. Am intrat de curând în această cursă. Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar, pe cei care m-au votat şi au fost dezamăgiţi acum trei ani şi jumătate că nu am continuat proiectele la primăria Capitalei, pe colegii mei primarii de sectoare, pe colegii mei social-democraţi. Şi cred că prin acest lucru am spus totul. Sunt încrezătoare, sunt optimistă şi sunt convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul şantierelor, care să respecte legea şi regulile şi atunci când se întâmplă o problemă să nu se ascundă în birou, cum s-a întâmplat în această perioadă, ci să înfrunte problema şi împreună cu cei mai buni specialişti să găsească şi soluţiile", a transmis Gabriela Firea.

Un mesaj a transmis și președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Este oficial, Gabriela Firea este candidata PSD pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (...) Îmi doresc ca toți candidații noștri să câștige. Bucureștiul are nevoie de un program integrat (...) S-au pierdut patru ani, patru ani câștigați pe minciună și pe ură”, a declarat Marcel Ciolacu.

Inițial, PSD și PNL au propus un candidat comun. Ulterior, acesta a fost retras, iar partidele au lansat propriile propuneri. Președintele PNL București, Sebastian Burduja, și-a depus sâmbătă candidatura. Firea și Burduja se vor confrunta în alegeri, printre alții, cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

Conform unui sondaj realizat de grupul Avangarde la comanda PSD, 31% dintre bucureșteni l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce Gabriela Firea ar fi votată de 24% dintre alegători. Pe locul trei este Cristian Popescu Piedone, cu 20%. În răspunsuri mai apar Sebastian Burduja cu 15% și Mihai Enache cu 7%. Ceilalți candidați au în total 3%. Eșantionul folosit în cadrul cercetării a fost de 1150 de subiecți. Datele au fost culese prin metoda Door-to-Door (teren) în perioada 24.04.2024 – 27.04.2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Alegeri locale 2024 » Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Capitalei: "Avem nevoie de o echipă". Mesajul lui Ciolacu