Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciolacu a încheiat discuțiile cu Piedone și i-a urat "sănătate". Firea, cu undă verde de la partid, caută 40.000 de voturi în plus față de 2020

Eşec total la negocierile dintre PSD şi Cristian Popescu Piedone. Liderul PUSL a anunţat că nu se va retrage din cursă, iar Marcel Ciolacu i-a dat replica şi i-a urat "Sănătate!". La rândul ei, Gabriela Firea a primit azi undă verde din partea partidului. 

de Redactia Observator

la 26.04.2024 , 13:56

Reporter: Împărţiţi acelaşi electorat. Există cumva riscul să împărţiţi voturile electoratului de stânga? Gabriela Firea, candidat Primăria Capitalei: Astea sunt teorii. Eu mă bazez pe bucureşteni şi pe echipa mea, inclusiv pe preşedinte şi pe primarii de sectoare. Am încredere în şansele mele.

Reporter: Credeţi că Marcel Ciolacu îşi doreşte cu adevărat să câştigaţi Primăria Capitalei? 

Gabriela Firea, candidat Primăria Capitalei: Sunt convinsă că da. 

Vezi și

După ce PSD l-a curtat pe Cristian Piedone, i-au spus chiar că i-ar sta bine în echipa Gabrielei Firea, Marcel Ciolacu susţine că a încheiat orice discuţie cu actualul primar al sectorului 5.

Pe acelaşi subiect

"Vedem cumva un duel de la distanță între Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone, iar asta pentru că cei doi vizează practic același electorat - luptă pentru voturile alegătorilor de stânga din Capitală. Liderii Partidului Social Democrat s-au reunit astăzi în ședința Consiliului Politic Național și au validat în unanimitate candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Generală și urmează ca Gabriela Firea să depună duminică actele. Firea spunea că este doar o teorie că ea și Cristian Popescu Piedone își împart voturile electoratului de stânga, dar tot ea spunea zilele trecute că în 2020, la alegerile pierdute în fața lui Nicușor Dan, a obținut 250.000 de voturi în București, iar acum ar avea nevoie de circa 40.000 de voturi în plus pentru a spera să revină la Primărie. Altfel, am avut un eșec total în negocierile dintre PSD și Cristian Popescu Piedone, au fost de fapt negocieri purtate prin intermediul presei, însă Ciolacu a anunțat aseară că a încheiat orice negociere și dialog cu Cristian Popescu Piedone, căruia oarecum ironic i-a urat succes și sănătate. Piedone va lansa astăzi programul politic pentru Capitală, "Contractul lui Cristian Popescu Piedone cu cetățenii Bucureștiului". Liderul PUSL i-a dat replica lui Ciolacu și i-a spus că PSD nu ar trebui să mai viseze la porumbei călători, că nu se va retrage niciodată din cursă, că și-a dat cuvântul și cuvântul său valorează mai mult decât negocierile și degringolada din coaliția de guvernare. Așadar, ne așteaptă o luptă în patru pentru Primăria Capitalei: Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone, Nicușor Dan și Sebastian Burduja", a transmis reporterul Observator Marius Gîrlașiu.

Ciolacu, mesaj de adio pentru Piedone: "Îi urez, din acest moment, sănătate"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că a încheiat orice dialog și orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. "Eu am terminat. Ce am avut de spus și de transmis domnului Cristian Popescu Piedone am încheiat. Îi urez, din acest moment, sănătate. (...) Am încheiat orice dialog și orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Eu am spus că trebuie să ne gândim la ceea ce avem de construit pentru București, să nu încercăm să rămânem blocați în visele personale", a spus Marcel Ciolacu.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a repetat, joi, faptul că nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Locul lui Cristian Popescu Piedone în echipă nu poate să fie decât ca primar la Sectorul 5, afirma, marți, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Nu am cerut acest lucru (negocieri cu Cristtian Popescu Piedone - n.r.) și nici nu îmi permit să o fac. Eu am transmis un mesaj, împreună cu Gabriela Firea și cu toți colegii mei, primari de sector sau candidați pentru primăriile de sector, să vedem ce este mai important pentru bucureșteni și mai puțin important pentru noi, ca oameni politici sau persoane fizice. Cred că în această echipă este locul și domnului Cristian Popescu Piedone pentru a construi ceva pentru București. (...) Locul important Cristian Popescu Piedone în această echipă nu poate să fie decât ca și primar, în continuare, la Sectorul 5", spunea Marcel Ciolacu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Alegeri locale 2024 » Ciolacu a încheiat discuțiile cu Piedone și i-a urat "sănătate". Firea, cu undă verde de la partid, caută 40.000 de voturi în plus față de 2020