Antena Meniu Search
x

Sondaj Avangarde, la comanda PSD: Cristian Popescu Piedone pe locul 3, la distanţă de Nicușor Dan și Gabriela Firea

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi de Cristian Popescu Piedone - 20%, conform unui sondaj Avangarde, care indică şi că 42% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de modul în care arată lucrurile în oraş.

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 11:49

Sondaj avangarde la comanda PSD: Cristian Popescu Piedone pe locul 3 la distanţă de Nicușor Dan și Gabriela Firea
Sondaj avangarde la comanda PSD: Cristian Popescu Piedone pe locul 3 la distanţă de Nicușor Dan și Gabriela Firea - Hepta

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scorurile sunt: PSD - 31%, Alianţa Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%. La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar obţine în Bucureşti 50%, urmată, la mare distanţă, de Alianţa Dreapta Unită, cu 26%, şi de AUR, cu 11%. Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi consideră că decizia alianţei PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost o decizie bună.

Părerea bucureştenilor despre oraş

Conform sondajului, 42% dintre bucureşteni se declară mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de modul în care arată lucrurile în Bucureşti, în timp ce 36% sunt nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi, iar 22% au o opinie neutră.

Actualul primar, Nicuşor Dan ar primi 31% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 24%, de Cristian Popescu Piedone - 20%, Sebastian Burduja - 15%, Mihai Enache (AUR) - 7%. În cazul votului pentru CGMB, situaţia este următoarea: PSD - 31%, Alianţa Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%, PUSL - 10%, AUR - 9%, SOS România - 2%, REPER - 1%.

Pe acelaşi subiect

Topul preferinţelor pentru alegerile europarlamentare

În ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, Alianţa PSD-PNL se situează în topul preferinţelor bucureştenilor, cu un scor de 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 26%, AUR - 11%, PUSL - 9%, SOS România - 1%, REPER - 2%.

Decizia PSD-PNL de a renunţa la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei este considerată bună de 58% dintre cei chestionaţi, în timp ce 18% o consideră o decizie greşită, iar 24% nu ştiu sau nu răspund. Sondajul a fost realizat în perioada 24 - 27 aprilie, pe un eşantion de 1150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă la nivelul Municipiului Bucureşti, datele fiind culese prin  metoda door-to-door. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Alegeri locale 2024 » Sondaj Avangarde, la comanda PSD: Cristian Popescu Piedone pe locul 3, la distanţă de Nicușor Dan și Gabriela Firea