Antena Meniu Search
x

Video Ionuţ Lupescu, favoritul PNL pentru Primăria Capitalei. PSD îi testează pe Daniel Băluţă şi Gabriela Firea

O vedetă a Generației de Aur ar putea candida pentru fotoliul de Primar al Capitalei. Ionuţ Lupescu, fostul căpitan de la Dinamo, este propunerea PNL pentru Bucureşti, după negocierile purtate cu liderii partidului. Deocamdată, cel supranumit "Kaiserul" va fi testat în sondaje, alături de alte nume din cele două partide. Calculele ar putea fi date peste cap în funcţie de ordonanța care va legaliza traseismul politic.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 04.03.2024, 20:04

Vezi și

Generația de Aur a devenit pepinieră pentru partidele politice. În lipsa unui lider cu notorietate, PNL s-a orientat spre o mare glorie dinamovistă în lupta pentru Primăria Capitalei.

Ionuț Lupescu a fost director tehnic în cadru UEFA timp de 6 ani

Marius Gîrlaşiu, reporter Observator: Sursele Observator spun că liderii PNL au negociat în ultimele zile cu fostul fotbalist al Generației de Aur, Ionuț Lupescu. Acesta va fi testat în sondajele partidului pentru Primăria Capitalei. Ionuț Lupescu a candidat în trecut, fără succes, pentru șefia Federației Române de Fotbal și a ocupat timp de 6 ani funcția de Director Tehnic în cadrul UEFA.

PSD și PNL vor testa cel puțin 5 variante în sondaje. Liberalii îi iau în calcul şi pe Sebastian Burduja și Stelian Bujduveanu, dar sursele Observator spun că fostul fotbalist de la Dinamo ar fi favorit. De cealaltă parte, PSD îi va testa pe Gabriela Firea și Daniel Băluţă, actualul primar din Sectorul 4.

Pe acelaşi subiect

Cristian Popescu Piedone a fost refuzat de PNL și PSD

În cursă s-a înscris și Cristian Popescu Piedone, din partea Partidului Umanist Social-Liberal. Edilul din Sectorul 5 a propus o alianţă cu PSD și PNL, dar a fost refuzat de liderii celor două partide.

Cristian Popescu Piedone, preşedinte Partidul Umanist Social-Liberal: Se vehiculează că ei au trântit meciul pentru Nicușor Dan. Inclusv PSD-ul și PNL-ul. Și se screm să scoată un candidat! Au un candidat care poate să coaguleze voturi de la toate partidele politice - PSD, PNL, AUR, USR - EU! În persoană mea și să îl batem pe Nicușor Dan.

Potrivit unor surse politice, liderii PNL se tem că un candidat comun, propus de PSD, ar împinge electoratul de dreapta din Capitală spre actualul primar, Nicușor Dan, cotat cu prima sansă în ultimele sondaje. Astfel, liderii PSD înclină să cedeze candidatura la Primăria Capitalei şi vor cere la schimb susținerea PNL pentru Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale.

Nicuşor DAN, primarul Capitalei: Suntem într-o lupta în care contează foarte mult electoratul PSD. Eu sunt candidat independent. În momentul de față am sprijinul USR PMP Forță Dreptei Reper.

Între timp, ordonanță care va legaliza traseismul politic a provocat tensiuni la vârful PNL. Liderii județeni se tem că PSD va racola sute de primari liberali, înainte de alegerile din luna iunie.

Ciprian Buican: Cu siguranţă PNL va pierde până la 20% dintre primari. Votul meu va face că 200 de primari liberali să treacă la PSD.

Gheorghe Flutur: Trebuie să o discutăm foarte tranşant mâine în Coaliție de atitudinea partenerilor noștri raportat la racolare, care nu este în regulă.

Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin pe dată de 9 iunie - în aceeași zi cu scrutinul pentru Parlamentul European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Alegeri locale 2024 » Ionuţ Lupescu, favoritul PNL pentru Primăria Capitalei. PSD îi testează pe Daniel Băluţă şi Gabriela Firea