Antena Meniu Search
x

Video PSD şi-a ales favoriţii pentru sectoarele 1 şi 2. Fiul lui Piedone vrea primar la sectorul 5, dacă tatăl său îi ia locul lui Nicuşor Dan

Se ascute lupta pentru Primăria Capitalei. PSD şi PNL vor alege un candidat comun, dar membru de partid, nu un independent. Gabriela Firea s-a înscris oficial în cursă şi aşteaptă acum susţinerea şefilor PSD. Între timp, Cristian Popescu-Piedone a fost declarat în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate. Declară şi el război inspectorilor.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 19:31

Vezi și

PSD şi PNL vor alege candidatul comun pentru Primăria Capitalei în urma unor sondaje de opinie. Fiecare partid va testa câte două variante, potrivit surselor Observator. Deocamdată, propuneri clare sunt Sebastian Burduja şi Gabriela Firea - votată în unanimitate de PSD Bucuresti, organizatia pe care de altfel o si conduce. PSD şi PNL mai au dreptul la încă o variantă pe care o vor include în sondaje. "Eu cred ca o sa avem un candidat comun. Urmeaza sa...dupa ce luam o deicizie in Coalitie vom anunta", a declarat Marcel Ciolacu.

Piedone jr. vrea primar la Sectorul 5, dacă tatăl său câştigă Primăria Generală

Cristian Popescu Piedone s-a înscris şi el în cursa pentru Primăria Capitalei, dar un raport emis de Agentia Natională de Integritate arată că se află în conflict de interese. Inspectorii spun că si-a numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spatiilor comerciale din Sectorul 5. "Actionez in judecata Agentia Nationala de Integritate de aceasta data. Mi-au lezat dreptul la aparare trezindu-ma in fata faptului implinit. Nu pot sa studiez dosarul si sa imi pregatesc apararea. E un viciu de procedura fantastic, nu am nici cea mai mica emotie", a declarat Cristian Popescu Piedone, preşedinte Partidul Umanist Social-Liberal.

Piedone si-ar dori o aliantă în trei între PSD, PNL si Partidul Umanist Social-Liberal, care să îl susţină la Primăria Capitalei. "Scaunul asta pe care stau eu astazi sau fotoliul de primar General este un paratrasnet. Aici se descarca si binele si raul", a declarat Cristian Popescu Piedone, preşedinte Partidul Umanist Social-Liberal. PSD si PNL vor avea candidati comuni si în Sectoarele 1 si 2 din Capitală - acolo unde conduc acum primarii USR Clotilde Armand si Radu Mihaiu.

Sursele Observator spun că medicul Adrian Streinu Cercel are sustinerea PSD pentru a candida în Sectorul 1. Prefectul Rareş Hopincă si deputatul Dan Cristian Popescu ar fi variantele PSD pentru Sectorul 2. Pactul din Coalitie prevede că Robert Negoiţă, Daniel Băluţă si Ciprian Ciucu vor candida în iunie pentru un nou mandat. Surse politce spun ca deputatul Vlad Popescu Piedone ar putea candida la functia de primar în Sectorul 5, dacă tatăl său, Piedone senior, va lupta în cele din urmă pentru Primăria Generală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » PSD şi-a ales favoriţii pentru sectoarele 1 şi 2. Fiul lui Piedone vrea primar la sectorul 5, dacă tatăl său îi ia locul lui Nicuşor Dan