Antena Meniu Search
x

Video Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul de la Universitar, şanse mari să fie candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei. Coaliţia decide azi - surse

Coaliţia de guvernare decide astăzi candidatul la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, fiind în acest moment principala opţiune de candidat comun PSD-PNL, au precizat surse politice.

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 13:46

Vezi și

Şedinţa coaliţiei începe, luni, la ora 15.30 şi discută lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare dar şi candidaţii la Primăria Capitalei şi primăriile de sector. La ultima şedinţă de joi, liderii PSD şi PNL au decis că la primăriile de sector cor avea candidaţi susţinuţi de ambele formaţiuni, urmând să decidă candidaţii la sectoarele 1, 2 şi 5.

În privinţa candidatului la Primăria Capitalei, se conturează un candidat comun susţinut de ambele partide, independent, numele medicului Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, fiind vehiculat ca variantă cu cele mai mari şanse.

Ciolacu: "Dacă vom merge separat, candidatul PSD la Primăria Capitalei va fi Gabriela Firea"

Marcel Ciolacu a afirmat că nu a fost încă luată o decizie în legătură cu candidatul la Primăria Capitalei şi nu nici o hotărâre dacă PNL şi PSD vor merge separat sau cu un candidat comun la alegerile locale. Acesta a adăugat că, indiferent dacă vor fi candidaţi comuni sau proprii, cele două partide vor forma majorităţile în administraţiile locale. Premierul a mai precizat că, în cazul în care vor fi candidaturi separate, atunci social-democraţii o vor susţine pe Gabriela Firea pentru şefia PMB, însă dacă vor fi candidaturi comune, atunci nu va fi nici Firea, nici Sebastian Burduja. Ciolacu a confirmat că au fost discuţii cu arhitectul Tiberiu Florescu şi medicul Cătălin Cârstoiu, aceştia fiind testaţi ca posibili candidaţi comuni la Primăria Capitalei şi a mai spus că o decizie va fi luată luni sau marţi.

„Dacă vom avea abordări separate, PSD are candidat pe doamna Firea. Dacă vom avea o abordare comună, vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Ce vă pot spune cu certitudine, atât PSD, cât şi PNL nu vor susţine candidatura domnului Piedone. Vom avea candidaţii noştri sau candidatul nostru comun. Cu toţii avem în acest moment măsurătorile şi alternativele pentru a lua o decizie. E posibil ca şi în Bucureşti să avem candidaturi separate. Nu e ceva wow. Ce este cu certitudine stabilit foarte clar, după alegeri, majorităţile în toate administraţiile locale vor fi făcute de PSD şi PNL. Cu alte cuvinte, am depăşit primul hop”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică la Digi 24. El a mai spus că nu a vrut să fie luată o decizie pripită de către PSD şi PNL privind candidatura pentru Primăria Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul de la Universitar, şanse mari să fie candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei. Coaliţia decide azi - surse