Antena Meniu Search
x

Video PSD şi PNL tot caută candidatul-surpriză la Primăria Capitalei: lista scurtă. Gabriela Firea, scoasă din calcule

PSD şi PNL caută de mai bine de o lună un candidat comun pentru Primăria Capitalei. Deocamdată, liderii celor două partide au bătut palma doar pentru primăriile de sector. Coaliţia va decide luni cine va intra în luptă cu Nicuşor Dan si Cristian Popescu Piedone.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 19:51

Vezi și

PSD si PNL vor avea candidați comuni în toate cele 6 sectoare din Bucureşti. S-a ajuns la un acord după 5 ore de negocieri în ultima sedintă a celor două partide. În Sectoarele 1 si 2, Coaliţia va miza pe Sebastian Burduja şi Rareş Hopincă. În Sectoarele 3, 4 si 6, PSD şi PNL vor sustine primarii aflati in functie: Robert Negoiță, Daniel Băluță si Ciprian Ciucu. Şi în Sectorul 5, Coaliţia va avea un candidat propriu, dar încă mai testează variante.

În următoarele zile, ar putea fi anunţat un candidat comun pentru Primăria Generală

În următoarele zile, ar putea fi anunţat un candidat comun pentru Primăria Generală, care să lupte cu Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone. Cele două partide ar vrea un independent care să adune voturi din ambele bazine electorale. Surse politice spun că se asteaptă un răspuns de la medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu - manager la Spitalul Universitar din Capitală. Un alt nume vehiculat este Tiberiu Florescu - prorector la Universitatea de Arhitectură din București.

"Exista un public PSD, care daca partidul ii spune sa voteze un candidat independent e tentat sa mearga spre acel candidat. Oricine ai fi, oricate competente ai avea nu poti sa faci un proiect pt oras in doua luni", a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Cristian Popescu Piedone nu a obtinut sprijinul PSD si PNL, dar se consideră favorit în lupta pentru Primăria Generală. "Eu nu le am stricat nimic, niciun joc, e parerea lor. Eu nu ma bat cu nimeni. Ei trebuie sa se bata care vrea sa fie viceprimar. Eu nu astept un scor, scorul mi l au dat deja bucurestenii. E greu sa ma mai prinda cineva din urmă", a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

Negocierile din Coalitie au provocat tensiuni la vârful PSD. Gabriela Firea a răbufnit după ce liderii partidului au eliminat-o din calculele pentru Primăria Capitalei. "Din motive politice, se caută orice variantă, numai să nu fiu eu candidat. Domnul Ciolacu nu a luptat suficient pentru candidatura mea", a spus fostul primar al Capitalei. "Cred că bucureştenii vor altceva, un altfel de model, axat pe soluţii fără scandal, fără circ, un primar care să muncească pentru ei, nu pentru propria imagine", a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Bucureşti. Liderii Coalitiei se vor întâlni luni pentru a lua decizia finală. Dacă vor avea un candidat comun la Primăria Capitalei, PSD si PNL vor candida pe o listă comună si la Consiliul General.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » PSD şi PNL tot caută candidatul-surpriză la Primăria Capitalei: lista scurtă. Gabriela Firea, scoasă din calcule