Antena Meniu Search
x

Piedone, găsit de ANI în conflict de interese. Şi-ar fi angajat ginerele într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de conflict de interese în cazul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a anunţat că vrea să candideze la Primăria București.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 10:33

Piedone, găsit de ANI în conflict de interese administrativ. Şi-ar fi angajat ginerele într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale - Facebook

Agenţia Naţională de Integritate anunţă, miercuri, că a constatat un conflict de interese administrativ care-l vizează că primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone. Acesta asemnat decizia de numire a ginerelui său într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

"CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV - Popescu Cristian Victor Piedone

În exercitarea atribuţiilor de primar, a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 RON", anunţă, miercuri, ANI, într-un comunicat de presă.

Piedone, găsit de ANI în conflict de interese administrativ

Pe acelaşi subiect

Potrivit documentului, primarul Sectorului 5 a încălcat dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) şi art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

-   art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia  "Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative";

-   art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia  "Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public".

ANI mai informează că primarul vizat a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. În plus, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Cristian Popescu Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Piedone, găsit de ANI în conflict de interese. Şi-ar fi angajat ginerele într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale