Antena Meniu Search
x

Răspunsul lui Piedone la oferta lansată de Marcel Ciolacu: Nu mă retrag. Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt eroi de sacrificiu

Alegeri locale 2024. Marcel Ciolacu a făcut marți un apel către Cristian Popescu Piedone pentru a se așeza la masa discuțiilor. Liderul PSD i-a cerut acestuia să își retragă candidatura de la Primăria Capitalei pentru că Gabriela Firea ar fi "mai potrivită". Candidatul PUSL la Primăria Capitalei a declarat refuză retragerea: "Cine să mă retragă? Firea și Burduja sunt eroi de sacrificiu".

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 13:13

Răspunsul lui Piedone la oferta lansată de Marcel Ciolacu: Nu mă retrag. Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt eroi de sacrificiu
Răspunsul lui Piedone la oferta lansată de Marcel Ciolacu: Nu mă retrag. Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt eroi de sacrificiu - Inquam Photos / Octav Ganea

Actualul primar al Sectorului 5 pare să respingă oferta de colaborare lansată de președintele PSD Marcel Ciolacu. Piedone a declarat marţi seară la România TV că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au intrat în cursă doar ca să salveze onoarea coaliției.

Marcel Ciolacu: "Domnul Piedone va primi mesajul meu şi, împreună, vom depăşi orgoliile"

Premierul Ciolacu i-a făcut marţi lui Piedone o ofertă de colaborare la câteva ore după ce PSD a decis ca Gabriela Firea să fie candidata partidului la Primăria Generală. Liderul pesedist i-a cerut să renunțe la orgolii și să se așeze la masa discuțiilor pentru a face "ce este cel mai bine pentru București". 

"O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten al meu, prieten al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că, în viaţă, trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim, cum a reuşit această echipă la Sectorul 2, să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti. Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general. Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi, împreună, vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim", a spus Marcel Ciolacu, citat de G4media.

Pe acelaşi subiect

Răspunsul lui Piedone la oferta de colaborare lansată de Marcel Ciolacu

Cristian Popescu Piedone a spus ulterior că nu se teme de nimic și că merge înainte cu candidatura.

"Am văzut că s-a spus clar că Piedone se va retrage, că președintele PSD îl cheamă pe Piedone să negociem retragerea sa. Toată instabilitatea asta rapidă … sunt singurul candidat asumat care am spus că nu me retrag. Conducerea partidului mă susține și eu nu mă retrag. Cine să mă retragă?...Chiar mă favorizează, o să vedeți acest lucru. Cei care au intrat în cursă, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au intrat să salveze onoarea coaliției. Au intrat la sacrificii, eroi de sacrificiu. Firea pierde, dar este europarlamentar, domnul Burduja pierde, dar e un ministru de succes. Eu îmi joc cariera și și-o joacă și băiatul meu. Familia Popescu nu a trăit niciodată din politic. Dacă Piedone va pierde, își va crește nepoții și se va bucura de viață. Din ce trăiesc? Dinainte de ’90, familia mea deține câteva restaurante. Ne întoarcem la meseria de bază", a declarat Cristian Popescu Piedone la România TV.

Grindeanu, despre oferta lui Ciolacu pentru Piedone: Maximizare a șanselor

Oferta lui Ciolacu pentru Piedone a fost comentată şi de Sorin Grindeanu care a spus că este vorba de o maximizare a şanselor.

"În acest moment, nu e un secret că e un bazin electoral de stânga la București care pare a fi accesat și de către dna Firea și de către domnul Piedone. Soluția adoptată de noi, aceea de a candida doamna Firea, ne dă o anumită siguranță că votanții de stânga, într-o proporție covârșitoare, merg către candidatul nostru, Gabriela Firea. Dar, anticipând, o bătălie extrem de strânsă între acești contracandidați și atunci va conta fiecare procent. E normal să avem un dialog cu toți cu care putem avea un dialog. Dacă președintele partidului a făcut acest apel, cine sunt eu să-l contrazic? Vorbim de un bazin electoral de stânga, vorbim de doi oameni care își iau voturile în principal din acest bazin și vorbim de maximizarea șanselor", a spus Sorin Grindeanu, citat de Mediafax. 

Grindeanu a mai spus că PSD  vrea să câștige majoritatea consiliilor județene din țară. "PSD va avea mult mai multe consilii județene decât a avut după alegerile locale din 2020. În 2020, urmare a alegerilor, noi am avut 20 de consilii județene. Eu vă spun că vom avea cu vreo 20% mai mult, (...) minimum 24-25 de consilii județene."

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Alegeri locale 2024 » Răspunsul lui Piedone la oferta lansată de Marcel Ciolacu: Nu mă retrag. Gabriela Firea și Sebastian Burduja sunt eroi de sacrificiu