Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rezultate vot Primăria Slatina. Cine câștigă alegerile locale 2024

Milioane de români au mers la vot, iar acum o parte așteaptă rezultatele la alegerile locale 2024, pentru a afla cine va fi primarul Slatinei în următorii 4 ani, dar şi cum arată componenţa Consiliului Local şi Consiliului Judeţean Olt. Rezultatele exit-poll și rezultatele parţiale, provizorii şi oficiale de la BEC le aflați pe Observatornews.ro.

de Redactia Observator

la 10.06.2024 , 10:13

Rezultate vot Primăria Slatina. Cine câștigă alegerile locale 2024
Rezultate vot Primăria Slatina. Cine câștigă alegerile locale 2024 - Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 09:00 Candidatul PNL la Primăria municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar, potrivit numărătorii paralele efectuate de liberali, şi a sărbătorit victoria pe străzile oraşului alături de sute de persoane. Mario De Mezzo a afirmat, într-o declaraţie de presă, că victoria este a slătinenilor şi arată nemulţumirea acestora faţă de actuala administraţie "incompetentă".

UPDATE 00:30 Biroul Electoral Central a început să comunice rezultatele parţiale la Alegerile Locale 2024, însă până acum au fost numărate puţine secţii. În tabelul de mai sus poţi filtra rezultatele pentru a afla cine a câştigat primăria sau consiliile în localitatea ta. Rezultatele parţiale, provizorii şi finale vor fi disponibile, în timp real, mai sus, pe măsura ce BEC le va transmite.

UPDATE 22:00 Urnele de vot s-au închis la Alegerile Locale 2024. În scurt timp, aici veţi găsi rezultatele provizorii, parţiale şi finale ale votului pentru Primăria Slatina, de îndată ce ele vor fi făcute publice de Biroul Electoral Central.

Articolul continuă după reclamă

La fel ca în 2020, alegerile locale 2024 din Slatina sunt într-un singur tur. Pe 9 iunie, pentru alegerile locale am primit patru buletine de vot, pentru a ne alege primarii, șefii de Consilii Județene, aleșii din Consiliile Locale plus aleşii din Consiliul Județean. Primele rezultate ale votului - exit poll -  sunt gata la ora 22:00, într-o ediţie specială Observator, cu Alessandra Stoicescu. Apoi, pe parcursul zilelor următoare vom prezenta în timp real rezultatele parţiale şi rezultatele oficiale de la BEC.

​Secțiile de votare sunt închise la ora 22:00, față de ora 21.00, cum a fost la precedentele alegeri. Această modificare a intrat pentru prima dată în vigoare acum, la alegerile locale 2024 şi alegerile europarlamentare 2024. Însă, preşedinţii secţiilor de votare pot chiar prelungi votul până la ora 24:00, dacă situaţia o va impune. Votarea a început la 7:00 dimineaţa.

Candidaţii care se luptă pentru Primăria Slatina:

  • Buliteanu Dima-Gabriel (AUR)
  • Demezzo Mario Lucian (PNL)
  • Moţ Constantin Stelian Emil (PSD)
  • Davidescu Nicolae Cătălin (PUSL)
  • Iotu Elena (USR)
  • Văduva Cristian (Partidul S.O.S. România)

Peste 200.000 de candidați la alegerile locale 2024

Peste 200.000 de candidați s-au înscris la alegerile locale. Mai exact, au fost depuse și validate 207.389 de candidaturi. La acest scrutin vor fi aleşi 3.186 de primari ai localităţilor şi primarul general al Capitalei, 3.186 de consilii locale şi judeţene.

Dintre cei 11.386 de candidaţi înscrişi pentru posturile de primari, 9.776 candidează în mediul rural, iar 1.610 în mediul urban. În rural, pentru funcţiile de edil candidează 10,56% femei, iar în urban - 12,36%. Cel mai tânăr candidat pentru alegerile care vor avea loc pe data de 9 iunie are puţin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă, "seniorul candidaţilor", are 100 de ani. De asemenea, doi candidaţi la alegerile locale au 95 de ani, iar doi candidaţi au 94 de ani.

Previziuni privind rezultatul alegerilor locale 2024

"PSD va avea cel mai mare număr de primari, urmat de PNL şi la mare distanţă de UDMR. Celelalte partide vor avea un număr foarte mic de primari. La nivel de voturi în 2020, PNL a avut mai multe decât PSD. Pentru că PNL a câştigat oraşe mari, PSD a câştigat mai mult în comune", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice SNSPA.

PSD conduce în prezent 20 de Consilii Judeţene şi are peste 1.300 de primari în toată tara. Liberalii conduc 17 judeţe şi au mai bine de 1.200 de primari. Analiştii spun că partidul care va câstiga alegerile locale va porni cu prima sansă în bătălia prezidenţială. "Un rezultat sub 1000 de primari al PNL va defavoriza în mod clar candidatul PNL", a adăugat Cristian Pîrvulescu

Calendarul alegerilor din 2024

Anul acesta, românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate  pentru data de 9 iunie

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare

Observatornews.ro vă aduce rezultatele exit-poll, primele rezultate parțiale și rezultatele finale de la Alegerile locale din 2024, precum și cele mai importante știri din ziua votului: declarațiile făcute de principalii candidați din București și marile orașe, după vot, dar și după aflarea rezultatelor, și date în timp real despre prezența la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Rezultate vot Primăria Slatina. Cine câștigă alegerile locale 2024