Antena Meniu Search
x

Soarta lui Cîrstoiu, pe masa Coaliției până luni. Firea anunță "că se va lua o decizie care va fi ulterior anunțată în cadru adecvat"

Gabriela Firea a anunţat că situaţia candidatului susţinut de coaliţie la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, va fi discutată într-o întâlnire a liderilor PSD şi PNL coaliţiei, la finalul acestei săptămâni sau sau luni dimineaţa. Totodată, chestionat despre o eventuală retragere a candidaturii lui Cîrstoiu ori despre organizarea unei conferinţe de presă în care doctorul să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, liderul PSD Bucureşti a precizat că tema urmează să fie discutată la şedinţa coaliţiei.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 18:05

Gabriela Firea Cătălin Cîrstoiu
Soarta lui Cîrstoiu, pe masa Coaliției până luni. Firea anunță "că se va lua o decizie care va fi ulterior anunțată în cadru adecvat" - Profimedia Images

"Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în week-end sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere - n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară", a explicat Gabriela Firea, joi, într-o conferinţă de presă.

Referitor la organizarea unei conferinţe de presă la care Cătălin Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Firea a subliniat că lucrul acesta va fi anunţat de către echipa de campanie.

"Acest lucru îl va anunţa domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în faţa liderilor coaliţiei că va organiza în aceste zile o conferinţă de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunţa jurnaliştii din domeniul politic şi veţi fi cu toţii invitaţi", a mai explicat Firea, potrivit News.ro.

Gabriela Firea, despre candidatura lui Cîrstoiu: "Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă

Pe acelaşi subiect

Ea a negat informaţiile potrivit cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

"Colegii noştri de la toate sectoarele, cele şase sectoare, atât PSD, cât şi PNL, chiar şi în acest moment sunt în cartiere, pe străzi şi adună semnături atât pentru primarul general candidat, cât şi pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General şi consiliile locale. Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce se va întâmpla, ce decizie vor lua liderii coaliţiei", a conchis Firea.

Premierul şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, întrebat dacă ia în calcul retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu de la Primăria Capitalei, că nu a avut o astfel de discuţie cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi nici cu Cîrstoiu, sau vreo discuţie de a veni cu alt candidat. Acesta a mai spus că primul pas ar fi ca medicul Cîrstoiu să organizeze o conferinţă de presă în care să răspundă acuzaţiilor care i se aduc. "Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Nimeni nu a trimis un organ de cercetare penală, ceva în ceea ce îl priveşte pe domnul Cîrstoiu", a mai punctat Ciolacu.

Candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a afirmat, miercuri seară, că nu este în incompatibilitate şi a adăugat că simte în continuare susţinerea celor doi lideri ai coaliţiei, Marcel Ciolacu (PSD) şi Nicolae Ciucă (PNL).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Alegeri locale 2024 » Soarta lui Cîrstoiu, pe masa Coaliției până luni. Firea anunță "că se va lua o decizie care va fi ulterior anunțată în cadru adecvat"