Antena Meniu Search
x

Surse: PSD vrea negocieri cu Piedone, după ce a anunţat-o pe Firea candidat. Are două propuneri pentru liderul PUSL

Alegeri locale 2024. Mutări de ultim moment în lupta pentru Capitală. PSD ar putea negocia cu liderul PUSL, Cristian Popescu Piedone. Asta după ce social democraţii au anunţat că vor miza pe Gabriela Firea pentru Primaria Generală. Mai au însă doar o săptămână să strângă toate semnăturile necesare.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 24.04.2024, 14:27

Vezi și

Ne aşteaptă o luptă în patru pentru Primăria Capitalei, după ce PSD şi PNL au decis să meargă pe cont propriu în bătălia pentru PMB, dar acest lucru dezavantajează Partidul Social Democrat. Sunt lideri la vârful PSD care susţin că Gabriela Firea ar putea împărţi voturile cu de stânga cu Cristian Popescu Piedone, iar asta nu poate fi decât în avantajul primarului în funcţie, Nicuşor Dan.

Tocmai din acest motiv, premierul Marcel Ciolacu a dat aseară un prim semnal că şi-ar dori să negocieze cu Cristian Popescu Piedone. "Ar trebui să depăşim orgoliile şi să ne aşezăm la aceeaşi masă pentru a construi mai bine pentru bucureşteni, pentru a închide discuţia despre PMB", a spus liderul social-democraţilor, asta după ce, zilele trecute, Cristian Popescu Piedone anunţase că aşteaptă să fie contactat de PSD şi că este dispus să poarte negocieri.

Ne putem aştepta ca la negocierile care vor urma zilele următoare, Marcel Ciolacu să-i propună lui Cristian Popescu Piedone un pact cu PSD sau o retragere strategică pentru a o avantaja pe Gabriela Firea în lupta cu Nicuşor Dan pentru primăria Capitalei, asta deşi liderul PUSL a spus cât se poate de clar, în repetate rânduri, că el nu se va retrage din cursă şi că va merge până la capăt, mai ales acum, când toate sondajele îl dau pe Cristian Popescu Piedone drept principalul favorit în lupta pentru PMB. Actualul edil al sectorului 5 a mai avut un mesaj acid. Marţi, Piedone a scris pe Facebook că mutarea coaliţiei de guvernare de a avea candidaţi separaţi nu ar fi altceva decât un blat politic prin care PSD şi PNL l-ar avantaja pe Nicuşor Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Alegeri locale 2024 » Surse: PSD vrea negocieri cu Piedone, după ce a anunţat-o pe Firea candidat. Are două propuneri pentru liderul PUSL