Antena Meniu Search
x

Nicuşor Dan, după ce Gabriela Firea a intrat în cursa pentru Capitală: Lupta se va da între mine şi Piedone

Nicuşor Dan a spus că bătălia pentru şefia PMB se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.  Primarul general al Capitalei acuză că Firea şi Piedone au legături cu speculatori imobiliari.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 18:17

Nicuşor Dan, după ce Gabriela Firea a intrat în cursa pentru Capitală: Lupta se va da între mine şi Piedone
Nicuşor Dan, după ce Gabriela Firea a intrat în cursa pentru Capitală: Lupta se va da între mine şi Piedone - Inquam Photos / Malina Norocea

 Alegeri locale 2024. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat marţi că lupta pentru fotoliul de edil al Bucureştiului se va da între el şi Cristian Popescu Piedone, chiar dacă în cursa electorală a intrat şi Gabriela Firea.

"Am văzut şi eu decizia coaliţiei. Dovedeşte o dată în plus modul în care au acţionat până acum, că nu e imposibil să faci un program electoral în şase săptămâni şi jumătate.În configuraţia actuală, în continuare, primele două şase le am eu şi Cristian Popescu Piedone. De altfel, în sondajul pe care l-am făcut acum o lună, unul din slide-uri se referea la această posibilitate şi Cristian Popescu Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută nu doar de PSD, ci de toată coaliţia PSD - PNL. Spun azi că, fiind alegeri într-un singur tur, care le polarizează, oamenii votează util, lupta se va da între mine şi Cristian Popescu Piedone", a declarat Nicuşor Dan într-o intervenţie la Digi24.

Nicuşor Dan acuză că Firea şi Piedone au legături cu speculatori imobiliari

Primarul Capitalei a mai spus că există doi candidaţi de stânga stângă, Gabriela Firea şi pe Cristian Popescu Piedone, ambii cu legături cu speculatori imobiliari.

Pe acelaşi subiect

"Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci planuri urbanistice zonale de sector, toate anulate şi suspendate de instanţă şi Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viaţă acest PUZ de sector, deşi Curtea de Apel Bucureşti l-a anulat. Firea a dat sute de autorizaţii de construire ilegale, dând metri pătraţi de spaţiu în plus faţă de cât era legal. A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătoreşti. Într-o societate normală, un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar", a explicat edilul general.

Nicuşor Dan a mai precizat că Piedone este un interlop, în definiţia din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. "E condamnat penal, în toate deplasările sale e însoţit de nişte oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiţia de interlop", a completat Nicuşor Dan.

Coaliţia PSD - PNL a decis luni noaptea să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri locale 2024 » Nicuşor Dan, după ce Gabriela Firea a intrat în cursa pentru Capitală: Lupta se va da între mine şi Piedone