Antena Meniu Search
x

Alegeri parlamentare 2020. Traian Băsescu: PMP poate și fără Băsescu. La vârf va fi o bătălie între PNL şi PSD

"PMP poate și fără Băsescu", a fost prima reacție a fostului președinte al României Traian Băsescu, după anunțarea primelor rezultate la alegerile parlamentare 2020. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.12.2020, 22:34

Traian Băsescu, fostul președinte al României
Traian Băsescu, fostul președinte al României - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

„În primul rând, pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate şi fără Băsescu. Deci n-am candidat, nu am fost pe la televiziuni, nu că nu am vrut, dar nu s-a putut şi partidul a trecut pragul, dar nu l-a trecut oricum. Vă rog să urmăriţi cu atenţia evoluţia numărătorii voturilor. PMP va avea 7% fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru pentru că ştiu care a fost evoluţia structurilor partidului.

Nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme de menţinere a legitimităţii timp de 4 ani. Va fi un Guvern cu o susţinere foarte fragmentată şi va fi un Guvern care în raport cu obiectivele pe care România va trebui să le aibă, va avea o susţinere la limită în Parlament.

Asta ar trebui să îi dea de gândit domnului preşedinte Iohannis atunci când va stimula într-un fel sau altul majoritatea parlamentară. Şi ar trebui să îi dea de gândit prezenţa la urne, cât de oportun a fost să forţeze nota pentru aceste alegeri”, a afirmat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă duminică seara la sediul PMP.

Fostul șef de stat a mai spus că „la vârf va fi o bătălie consistentă care se va duce la numărarea ultimului vot între PNL şi PSD”.

„Eu sper ca domnul preşedinte Iohannis să facă ce trebuie să facă şi să trimită, indiferent de rezultatul ultimului vot adunat, să trimită PSD în opoziţie. PSD şi dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, Pro România să plece în Opoziţie. Cam acestea sunt gândurile mele. Sunt ca şi cetăţean îngrijorat legat de fragilitatea viitorului Guvern, dar asta e democraţia, trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt”, a completat Băsescu.

Rezultatele alegerilor parlamentare: PSD, pe primul loc

Potrivit rezultatelor, PSD a obținut cele mai multe voturi - 30,5%, urmat de PNL - 29% și USR-PLUS 15,9%.

La limita pragului electoral se află patru partide: UDMR, AUR, Pro România și PMP.

REZULTATE CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD - 30.5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15.9%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.2%

Pro România - 5%

PMP - 5%

REZULTATE SENAT

PSD - 30.6%

PNL - 29.1%

USR-PLUS - 16.4%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.3%

PMP - 5%

Pro România - 5%

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri parlamentare 2020. Traian Băsescu: PMP poate și fără Băsescu. La vârf va fi o bătălie între PNL şi PSD