Antena Meniu Search
x

Video AUR, marea surpriză de la alegerile parlamentare 2020

Alianţa pentru Unirea Românilor a fost marea surpriză a alegerilor parlamentare. Cu un scor care se apropie de 10 la sută, va intra fără emoţii în Parlament. AUR este un partid mic, cu o orientare de extremă dreapta, cu lideri politici care se declară... nu extremişti, dar radicali. La un an de la înfiinţare a luat faţa unor formaţiuni vechi pe scena politică.

de Redactia Observator

la 07.12.2020, 09:50

Vezi și
  • AUR ar urma să obţină în jur de 10% din voturile exprimate la alegerile parlamentare 2020.
  • George Simion, copreşedintele AUR, a oferit primele reacţii.

Rezultatul i-a entuziasmat atât de mult pe membrii partidului, încât au uitat de regulile sanitare la petrecerea pe care au dat-o noaptea trecută.

A fost petrecere la sediul Alianței pentru Unirea Românilor. Scorul de la parlamentare i-a făcut pe membrii formaţiunii politice să desfacă şampania şi să sărbătorească pe acorduri de nai. Bucuria a fost atât de mare, încât nu s-a mai ţinut cont de distanţarea fizică, şi... nici pomeneală de măşti de protecţie. 

George Simion, copreşedinte AUR: Reprezentăm o forţă nouă. Nu suntem extremişti, dar suntem radicali. Suntem radicali faţă de sistemul care ne-a distrus speranţa la viaţă în România în ultimii 30 de ani. Nici nouă nu ne-a fost uşor să intrăm în mizeria numită politică, dar am făcut-o pentru că era singura variantă. Este prima bătaie pe care AUR o duce ca forţă politică a românilor, ca forţă politică patriotică. Vor urma şi altele. 

Rezultatul Alianţei pentru Unirea Românilor este cu atât mai surprinzător cu cât, la alegerile locale, AUR oscila între locurile 13 şi 16 în topul partidelor politice. A obţinut 0,99 la sută dintre voturile pentru consilii județene, 0,43 la sută pentru consiliile locale și 0,29 la sută din voturile pentru primării.

George Simion, copreşedinte AUR: Este o mare, mare victorie pe care reuşim să o obţinem, la un an de existenţă a Alianţei pentru Unirea Românilor. Se anunţă a fi un rezultat foarte bun, am luat peste cele 500 de mii de voturi pe care ni le-am propus şi care ar trebui să ne asigure întrarea în Parlament.

Partidul a fost practic înființat pe 1 decembrie 2019, de către George Simion, după ce acesta candidase, fără succes, ca independent la alegerile europarlamentare din același an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » AUR, marea surpriză de la alegerile parlamentare 2020