Antena Meniu Search
x

Alegeri parlamentare 2020. Bătălii intense pentru un loc pe lista partidelor

Adevăratele bătălii politice se duc acum în interiorul partidelor, nu între partide. Miza este un loc în Parlamentul României. Se poartă discuţii, mai mult sau mai puţin contondente, se fac promisiuni, se pun nume pe liste ca premii de consolare, se plătesc poliţe, vechi duşmani se împrietenesc brusc. Totul, de dragul pragului electoral. Listele pentru viitorul Legislativ sunt încă deschise.

de Larisa Bernaschi

la 21.10.2020, 16:20

Vezi și
  • Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie
  • Până la data de 22 octombrie, partidele trebuie să depună listele de candidaţi

Bătălii mari se duc în fiecare partid pentru un fotoliu de parlamentar. Negocierile sunt în toi, iar unii dintre cei care au pierdut la locale sunt recompensaţi acum cu un loc în viitorul Parlament. Este şi cazul Gabrielei Firea.

Gabriela Firea, preşedinte PSD Bucureşti: Eu o să mă bat în continuare pentru Bucureşti din postura de parlamentar.

Fostul primar va deschide lista din Capitală pentru Senat. Gabriela Firea îi va avea alături şi pe foştii ei colegi de la sectoare. Deşi au pierdut la locale, Dan Tudorache, Daniel Florea şi Gabriel Mutu vor primi un loc în Legislativ.

În viitorul Parlament, îşi vor face apariţia şi foştii premieri Sorin Grindeanu şi Viorica Dăncilă.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Ținând cont că a fost prim-ministru, cred că da (n.r. Viorica Dăncilă ar trebui să se afle pe lista la parlamentare), dar este decizia organizației din Teleorman.

Alţii vor, dar degeaba. Este cazul baronului de Vrancea, Marian Oprişan.

Larisa Bernaschi, reporter Observator: Timp de aproximativ o oră, Marcel Ciolacu a stat faţă în faţă cu Marian Oprişan. Marian Oprişan venise în Bucureşti pentru a-i cere să-l pună pe listele parlamentare. Marian Oprişan şi-ar dori o funcţie de senator, asta după ce a pierdut şefia CJ Vrancea. Dar Marcel Ciolacu i-a transmis un singur mesaj: singura funcţie pentru el e cea de vicepreşedinte al CJ Vrancea.

Negocieri interne au loc şi în PNL. După ce a dus partidul la un scor istoric, Ludovic Orban vrea să îşi asigure şi guvernarea pentru următorii patru ani.

Larisa Bernaschi, reporter Observator: După o pauză de patru ani Ludovic Orban se va reîntoarce în Parlament. Tot pe listele PNL se va regăsi şi Violeta Alexandru, chiar dacă la locale nu au fost mulţumiţi cei din conducerea PNL de scorul pe Bucureşti, iată că ea va fi recompensată.

Frământările sunt la cote înalte şi în Alianţa USR-PLUS.

Larisa Bernaschi, reporter Observator: Locuri eligibile puţine şi mulţi oameni. Cam asta au de împărţit cei din alianţa USR-PLUS şi asta pentru că şi Cioloş vrea să îşi impună proprii oameni. Printre aceştia vor fi şi parlamentari care nu se vor mai regăsi pe liste. Printre aceştia, Vlad Alexandrescu, Florina Presadă şi Mihai Goţiu.

Cum cifrele pentru fiecare în parte nu sunt de ajutor, ALDE şi Pro România s-au văzut nevoite să fuzioneze ca măcar să aibă o şansă la intrarea în Legislativ.

Victor Ponta, preşedintele Pro România: Atât la pro românia cât şi la alde oamenii care vor fi aleşi într-o singură echipă, echipa pro românia, într-un singur partid care se va numi pro românia social liberal.

Citește și:

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Până la data de 22 octombrie, partidele trebuie să depună listele de candidaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri parlamentare 2020. Bătălii intense pentru un loc pe lista partidelor