Antena Meniu Search
x

Alegeri parlamentare 2020. Călin Popescu-Tăriceanu: ''Am votat cu gândul că democraţia noastră este pândită de un mare pericol''

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că a votat duminică cu gândul că democraţia ar fi pândită de un mare pericol, şi anume deţinerea puterii în mâinile unei singure persoane.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.12.2020, 16:46

Tăriceanu a afirmat că simte că democraţia este pusă în pericol
Călin Popescu-Tăriceanu candidează din partea Pro România pentru Senat - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Călin Popescu-Tăriceanu candidează din partea Pro România pentru Senat
  • Politicianul a declarat că simte că democraţia este pusă în pericol

Călin Popescu-Tăriceanu, candidat Pro România pentru Senat, a declarat că a votat cu gândul că democraţia este pândită de un mare pericol şi anume acumularea puterii în mâna unui singur om, relatează news.ro.

Politicianul a adăugat că puterea trebuie împărţită între diferiţi actori politici. 

''Astăzi am votat cu gândul că democraţia noastră este pândită de un mare pericol şi anume acumularea puterii în mâna unui singur om. Totalitarismul nu este numai de stânga, cei din generaţia mea au trăit în vremea comunistă şi am suferit din acest motiv. Nu aş vrea ca generaţia de astăzi şi generaţia de mâine să se regăsească în acelaşi sistem politic în care o persoană decide totul. Puterea trebuie împărţită între diferiţii actori politici, între instituţiile politice, partide, Parlament, Executiv, aşa este într-o societate democratică şi asta îmi doresc eu pentru România mea şi pentru cetăţenii români'', a afirmat Tăriceanu.

Primele rezultate, la Observator

Primele rezultate la alegerile parlamentare vor fi publicate pe 6 decembrie 2020, ora 21:00.

Observatornews.ro vă aduce rezultatele alegerilor parlamentare, primele rezultate parțiale și rezultatele finale de la Alegerile parlamentare din 2020, precum și cele mai importante știri din ziua votului: declarațiile făcute de principalii candidați din București și marile orașe, după vot, dar și după aflarea rezultatelor, și date în timp real despre prezența la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri parlamentare 2020. Călin Popescu-Tăriceanu: ''Am votat cu gândul că democraţia noastră este pândită de un mare pericol''