Antena Meniu Search
x

Live Text Alegeri parlamentare 2020. Conform rezultatelor, este cea mai mică prezenţă la vot, la alegerile parlamentare

Românii din ţară şi din întreaga lume au votat la alegerile parlamentare 2020. Cu măşti şi dezinfectant la purtător, peste 18 milioane de români au fost aşteptaţi la urne. Prezenţa la vot este una mai mică decât în 2016, arată datele.

de Redactia Observator

la 06.12.2020, 22:37

Vezi și
  • Urmărește pe Observatornews.ro toate informațiile importante despre alegerile parlamentare din 2020
  • Primele rezultate, la Ediţia Specială moderată de Alessandra Stoicescu

Potrivit primelor rezultate de la alegerile parlamentare, la Camera Deputaţilor, PSD conduce cu 30,5%, PNL este pe locul doi cu 29%, USR pe locul 3, cu 15,9%, UDMR are 5,7%, AUR – 5,2%, Pro România şi PMP cu câte 5%.

La rezultatele pentru Senat, PSD conduce cu 30,6%, PNL are 29,1%, USR 16,4%, UDMR 5,7%, AUR 5,3%, Pro Româna şi PMP – 5%.

Traian Băsescu spune că va fi o bătălie între PNL şi PSD

"Asta ar trebui să îi dea de gândit domnului preşedinte Iohannis atunci când va stimula într-un fel sau altul majoritatea parlamentară. Şi ar trebui să îi dea de gândit prezenţa la urne, cât de oportun a fost să forţeze nota pentru aceste alegeri”, a afirmat Traian Băsescu.

USR PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD

Copreședintele Alianței USR - PLUS Dacian Cioloș a declarat, după anunțarea primelor rezultate, că nu intenționează să negocieze nicio coaliție de guvernare cu PSD.

"Vreau să mulțumesc tuturor candidaților, delegaților care se află acum în secțiile de vot și pe care îi rog să fie atenți la numărătoarea votului. Îi rog să fie atenți până la capăt. USR PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD pentru guvernare. Intrăm într-o fază politică matură pentru USR PLUS"

Ponta spune că prezenţa mică la vot e un mare semn de întrebare

Victor Ponta a declarat că Pro România, formațiunea pe care o conduce, va fi în viitorul parlament, însă cu o singură condiție - ca numărătoarea șă fie una corectă și transparentă. "Partidele mici pierd de multe ori voturi", a spus fostul premier.

"Aș vrea să le mulțumesc românilor care au ieșit din casă pentru a vota. Prezența foarte mică e un semn de întrebare", a spus Victor Ponta. Pro România va fi în viitorul parlament, cu o singură condiție, colegii mei să păzească voturile. Partidele mici pierd de multe ori voturi. Soarta Pro România e în soarta celor 18.500 de colegi din secțiile de vot. Mi-aș dori că numărătoarea să fie corectă, să fie transparentă", a spus liderul Pro România.

Liderul AUR spune că bătălia nu s-a terminat

Liderul AUR, George Simion, a declarat că partidul său nu a încheiat lupta şi se aşteaptă la o creştere a numărului de voturi în sondaje.

"Această primă bătălie nu s-a terminat deloc. Estimările noastre arată un număr de 500.000 de voturi pentru AUR. Orice reprezentant din secţia de votare care este sub sigla AUR să rămână până la final până are în mână o copie după procesul verbal. Scorul nostru electoral nu e arătat de sondaje, scorul nostru electoral trebuie să ajungă la 8-9%. Ce este sub această cifră constituie un semn mare de întrebare pentru noile noastre acţiuni. Votul este sfânt, democraţia este sfântă, o să facem orice este nevoie pentru libertatea românilor."  a declarat George Simion.

Ciolacu a transmis că este timpul ca Guvernul Orban să plece

PSD a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 2020, potrivit estimărilor, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu a transmis că este timpul ca Guvernul Orban să plece.

”Le mulțumesc românilor că au sancționat această batjocură la adresa lor în ceea ce privește gestionarea pandemiei, închiderea școlilor, închiderea piețelor, închiderea bisericilor, intrarea în faliment a mii de societăți cu capital românesc și a sute de mii de șomeri în ultimele 6 luni. E nevoie de un guvern capabil, care are soluții, care știe să rezolve adevăratele provocări ale românilor și le mulțumesc în mod deosebit românilor care au mers la vot, pentru că și-au învins teama în ceea ce privește viața lor, dar au înțeles necesitatea că acest Guvern Orban să plece acasă. În acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll-uri, chiar dacă ponderăm voturile venite din diaspora și am o rugăminte în mod special la toți reprezentanții PSD din secțiile de votare: să numere fiecare vot corect, cinstit.”

Orban: PNL consideră că este câştigătorul alegerilor

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul său a câştigat alegerile parlamentare, iar partidul se consideră atât câştigătorul moral al alegerilor, cât şi cel de la finalizarea procesului de numărare a voturilor.

"Având în vedere că, în cercetarile sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între orele 19:30 şi 21, nu sunt cuprinse nici cele din diaspora şi care continuă să se exprime, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri. Atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare voturilor. Le mulţumesc tuturor românilor, care au decis să îşi exercite dreptul fundamental la vot, în ciuda campaniilor mincinoase şi a descurajării practicate de anumite partide. Sunt încrezător că opţiunile cetăţenilor care au venit la vot s-au respectat şi sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forţele democratice euroatlantiste"

Rezultatele alegerilor parlamentare: PSD, pe primul loc

Potrivit rezultatelor, PSD a obținut cele mai multe voturi - 30,5%, urmat de PNL - 29% și USR-PLUS 15,9%.

La limita pragului electoral se află patru partide: UDMR, AUR, Pro România și PMP.

REZULTATE CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD - 30.5%

PNL - 29%

USR-PLUS - 15.9%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.2%

Pro România - 5%

PMP - 5%

REZULTATE SENAT

PSD - 30.6%

PNL - 29.1%

USR-PLUS - 16.4%

UDMR - 5.7%

AUR - 5.3%

PMP - 5%

Pro România - 5%

UPDATE, ora 21. Urnele s-au închis. Vezi aici rezultatele alegerilor parlamentare 2020. Situația partidelor câştigătoare pe județe și Municipiul București.

Peste 5,7 milioane de români au votat duminică, până la ora 21:00, la alegerile parlamentare, ceea ce înseamnă o prezenţă la vot de 31,82 %.

UPDATE, 20:00. Prezența la vot la ora 20:00 este 31,11%.

Prezența la vot în București: 30,20%. Prezența la vot în 2016, la aceeași oră: 38,65% la nivel de țară, 40.24% în București.

Cei mai numeroşi sunt votanţii din categoria de vârstă 45 - 64, urmaţi de cei de peste 65 de ani. Cea mai slabă prezenţă se înregistrează la categoria 18 - 24 de ani.

Prezenţa în mediul urban este considerabil  mai mare decât în mediul rural, diferenţa fiind de aproape 400.000 de alegători.

UPDATE, 19:00. Prezența la vot la ora 19:00 este 29,80%.

Prezența la vot în București: 28,68%. Prezența la vot în 2016, la aceeași oră: 36,93% la nivel de țară, 37.86 % în București.

Cei mai numeroşi sunt votanţii din categoria de vârstă 45 - 64, urmaţi de cei de peste 65 de ani. Cea mai slabă prezenţă se înregistrează la categoria 18 - 24 de ani.

Prezenţa în mediul urban este considerabil  mai mare decât în mediul rural, diferenţa fiind de aproape 400.000 de alegători.

La alegerile parlamentare din 2016, prezenţa la vot la închiderea urnelor a fost 39,49%, ceea ce reprezintă 7.212.022 alegători. Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din 2019 a fost 47,66% în primul tur, iar la localele de anul acesta a fost 46%. 

UPDATE, 18:50. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Buzău, judecătorul Gabriela Nicula, a fost schimbat din funcţie, fiind considerat contact direct al unui caz pozitiv la infecţia COVID-19. Locul a fost preluat de judecătorul Angelica Miu, locţiitor al preşedintelui BEJ Buzău.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 44 de ani care, simţindu-se rău, nu a mai venit dimineaţă la serviciu şi a mers la DSP pentru a-şi face testul pentru COVID-19, al cărui rezultat a fost pozitiv.

Liderii politici, îngrijoraţi de prezenţa la vot

UPDATE, 18:10. Având în vedere prezenţa scăzută la vot, liderii politici continuă să încurajeze populaţia să meargă spre secţiile de votare. 

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că mai sunt câteva ore până se închide urnele şi a îndemnat oamenii să iasă la vot pentru că „România şi Bucureştiul merită să se dezvolte cu adevărat”.

„Mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor, veniţi şi votaţi! Haideţi la vot pentru că România şi Bucureştiul merită să se dezvolte cu adevărat! Acum e momentul să le-o plătim celor care şi-au bătut joc de România pe vremea lui Dragnea!”, a scris Nicuşor Dan duminică pe Facebook. 

"Votează acum pentru sănătatea și viață ta! Pentru salvarea locurilor de muncă. Pentru siguranță unui trăi mai bun" a scris şi Gabriela Firea pe Facebook. 

Şi premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj românilor pentru a ieşi la vot: 

"Dragi români, nu trebuie să repetăm greşeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. Următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secţiuni cât mai largi din societate. Iar acest lucru nu va fi posibil fără o participare mai numeroasă la vot din partea dumneavoastră."

UPDATE, 18:00. Prezența la vot la ora 18:00 este 27,92%.

Prezența la vot în București: 26,77%. Prezența la vot în 2016, la aceeași oră: 34,39% la nivel de țară, 34.77 % în București.

Cei mai numeroşi sunt votanţii din categoria de vârstă 45 - 64, urmaţi de cei de peste 65 de ani. Cea mai slabă prezenţă se înregistrează la categoria 18 - 24 de ani.

Prezenţa în mediul urban este considerabil  mai mare decât în mediul rural, diferenţa fiind de peste  300.000 de alegători.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

UPDATE, 17:10. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a doua zi a votării în străinătate la alegerile parlamentare decurge în condiţii bune, deschizându-se şi secţiile de votare organizate în vestul SUA şi al Canadei.

La ora 17.00, ora României, s-au deschis şi secţiile de votare din vestul SUA (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi al Canadei (Vancouver).

UPDATE, 17:00.  Prezența la vot la ora 17:00 este 25,30%. 

Prezența la vot în București: 24,48%. Prezența la vot în 2016, la aceeași oră: 30,75% la nivel de țară, 31.16 % în București.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

UPDATE, 16:30. La câteva secţii de votare din Chişinău, timpii de aşteptare sunt între 20 şi 30 de minute, după ce la ora prânzului alegătorii au aşteptat chiar şi o oră. La secţiile de vot din Republica Moldova au votat până acum peste 29.000 de alegători, 12.770 fiind în Chişinău.

UPDATE, 16:00. Prezența la vot, la ora 16:00: 22.43% în 2020, faţă de 27.07% în 2016.

Prezenţa la vot, în Bucureşti: 22.04% în 2020, faţă de 27.74% în 2020.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

În 2016 au votat, până la ora 16:00, 4.943.231, cu aproape 900 de mii mai mulţi ca în prezent, 4.080.404.

Nereguli la secţiile de vot

UPDATE, 15:30. Liderul PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, reclamă că că la o secţie de votare din Bucureşti membrii comisiei nu poartă masca de protecţie, deşi li s-a atras atenţia.

”O fată căreia îi pasă de sănătatea celor din jur îmi arată că la secţia 252 din Bucureşti (lângă Arena Naţională) parte din membrii comisiei nu poartă măşti deşi le-a fost atrasă atenţia. Este iresponsabil. Şi este contravenţie”, a scris acesta pe Facebook.

Vlad Voiculescu reclamă că că la o secţie de votare din Bucureşti membrii comisiei nu poartă masca de protecţie

Facebook/ Vlad Voiculescu

UPDATE, 15:00. Prezența la vot, la ora 15:00: 19.6%. Prezența la vot în București: 19.57%. Prezența la vot în 2016, la aceeași oră: 23.67% la nivel de țară, 24.53% în București.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

În 2016 au votat, până la ora 15:00, 4.323.228, cu aproape 800 de mii mai mulţi ca în prezent, 3.567.107.

UPDATE, 14:10. O a doua persoană a murit într-o secție de votare. Este vorba despre un bătrân în vârstă de 77 de ani care a murit, duminică, cu ştampila în mână, într-o cabină de vot din Bucureşti. Tragedia a avut loc la Școala Gimnazială nr.47, anunţul privind decesul fiind făcut de reprezentantul sectiei de votare, Mihaela Elena Ivan.

UPDATE, 14:00. Prezența la vot, la ora 14:00: 16.77%. Prezența la vot în București: 16.84%.

Prezența la vot în 2016, la aceeași oră: 20.23% la nivel de țară, 21.06% în București.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

UPDATE, 13:30. Procesul de vot la o secție de votare din Sectorul 3 al Capitalei a fost suspendat, duminică, după ce un membru al biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu Covid-19.

UPDATE, 13:20. Un bătrân de 81 de ani a murit în această dimineață, în comuna Teiu. Bărbatul a căzut secerat la intrarea în secția de votare, înainte să-şi exercite dreptul la vot. 

Nenorocirea a avut loc la Secția de votare 486 din comuna Teiu.

Potrivit presei locale, bărbatul era cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Nicuşor Dan, declaraţii după votul la alegerile parlamentare 2020

UPDATE, 13:10. Nicușor Dan a votat la alegerile parlamentare 2020. Primarul general al Capitalei i-a îndemnat pe români să voteze „cu capul”, deși suntem un popor latin și implicit emoțional.

Am votat pentru dezvoltarea României și a Bucureștiului. România și Bucureștiul au o oportunitate extraordinară prin acești 80 de miliarde bani europeni, care vin. Am votat pentru colaborare și pragmatism, pentru București e foarte important să existe colaborare cu autoritățile centrale și pentru România în general urmează 4 ani fără alegeri și e important ca autoritățile centrale să fie capabile să aibă un dialog cu autoritățile locale pentru ca proiecte importante să fie realizate. Am votat pentru justiție și pentru parcurusul european la României și implicit împotriva celor care au periclitat această direcție”, a spus Nicușor Dan.

UPDATE, 13:00. Prezența la vot, la ora 13:00: 13.85%. Prezența la vot în București: 13.83%.

Prezența la vot în 2016, la aceeași oră: 16.62% la nivel de țară, 17.05% în București.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

UPDATE, 12:00: Prezența la vot, la ora 12:00: 10,69%. Prezența la vot în București: 10,58%.

CIfrele sunt în scădere față de acum 4 ani. În 2016, la aceeași oră, prezența a fost de 12,47% la nivel de țară și 12,55% în București.

Citește și:

Traian Băsescu și Dacian Cioloș, declarații după votul la alegerile parlamentare 2020

UPDATE, 11:30: Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a votat duminică, la ora 11.00, pentru alegerile parlamentare, la Liceul Jean Monnet din Bucureşti.

Fostul președinte a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru dreapta întrucât susține dezvoltarea țării și nu un sistem economic bazat pe consum, promovat de stânga.

Citește și:

UPDATE, 11:20: Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, care este şi candidat pentru PSD Timiş, pentru Camera Deputaţilor, a votat în Timişoara. Sorin Grindeanu a declarat că a votat pentru o guvernare responsabilă.

Citește și:

UPDATE, 11:10: Dacian Cioloş, copreşedintele USR Plus, a votat la Zalău la alegerile parlamentare 2020.

UPDATE, 11.00: Prezența la vot de la deschiderea urnelor la alegerile parlamentare 2020 și până la ora 11.00 este de 7,68%, mai mică decât cea de acum patru ani, când au ieșit până la această oră 8,62%.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

Primele secții de vot închise

UPDATE, 10.50: Votul pentru alegerile parlamentare s-a încheiat la secţia din Auckland, Noua Zeelandă. După două zile de vot, în secţia din Noua Zeelandă au votat 93 de români.

UPDATE, 10:40: Elena Băsescu, candidatul PMP Constanţa pentru un mandat de deputat, a declarat că a votat cu speranța că în viitorul Parlament va exista mai multă susținere pentru familiile monoparentale.

Am votat cea mai bună echipă pentru judeţ şi cel mai bun program de guvernare pentru ţară. Am votat cu speranţă pentru copiii noştri, am votat având încredere că împreună vom putea mişca judeţul Constanţa şi întreaga Românie în direcţia bună, am votat având speranţa că în viitorul Parlament vor exista mai mulţi parlamentari care să susţină familiile monoparentale şi creşterea natalităţii. Pentru aceste lucruri am votat", a spus ea.

Citește și:

UPDATE, 10:30: Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a votat, duminică dimineață, la alegerile parlamentare 2020. ”Procedura de vot e sigură”, a spus Rafila în fața jurnaliștilor.

Alexandru Rafila a spus că ziua aceasta este extrem de importantă pentru că ”în sfârșit oamenii pot să voteze pentru profesionalism, responsabilitate și modestie”.

UPDATE, 10:00: Prezenţa la vot pe ţară la alegerile parlamentare până la ora 10,00 a fost de 4,97%, respectiv 904.647 de alegători, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

Prezenţa este mai slabă ca la alegerile parlamentare din 2016.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

Lideri PNL şi PSD, la vot pentru alegerile parlamentare 2020

UPDATE, 09.40: Vicepremierul Raluca Turcan a declarat duminică, după ce a votat la alegerile parlamentare, că este un moment unic în istoria României recente ce poate marca viaţa românilor.

'I-aş îndemna pe toţi românii să meargă la vot şi dacă preţuiesc democraţia se înţeleagă că indiferent de ce scriu pe Facebook, de ce cred în interiorul sufletului, de ceea ce discută cu prietenii, nu se poate realiza dacă nu merg la vot. Democraţia se apără prin vot şi astăzi mi-aş dori ca românii să înţeleagă lucrul acesta şi să îşi aleagă direcţia în care vor să meargă. Votul este unul sigur şi am verificat asta şi de asemenea vor putea să verifice cu toţii în cabina de vot'', a declarat Raluca Turcan.

UPDATE, 09.30: Marcel Ciolacu a votat la o secție de votare din Buzău, pentru alegerilor parlamentare. Liderul PSD a declarat că alegerea făcută a fost în favoarea românilor, care trebuie să îşi ia viaţa înapoi.

Am votat pentru ca românii să-şi ia viaţa înapoi şi să aibă specialiştii capabili pentru gestionarea pandemiei. Am votat pentru pensii şi alocaţii, dar şi împotriva incompetenţei, am votat pentru producătorii şi firmele româneşti” a spus Ciolacu la ieşirea de la urne.

UPDATE, 09.20: Incident la o secţie de votare din Gorj, la alegerile parlamentare 2020, unde unui poliţist care păzea secţia i s-ar fi descărcat pistolul din greșeală, înainte de începerea procesului de vot.

UPDATE, 09.10:  Prezența la vot de la deschiderea urnelor la alegerile parlamentare 2020 și până la ora 09.00 este de 2,78 %.

În primele două ore de la deschiderea urnelor au votat 292.215 de români din mediul urban și 214.179 din mediul rural.

Comparativ cu 2016, prezenţa la vot este una mai mare. La alegerile parlamentare trecute, câştigate de PSD, prezenţa la ora 9 era de 2,58%.

Date complete despre prezenţa la vot şi statistică pe judeţe, aici.

Klaus Iohannis a votat la alegerile parlamentare 2020

Presidency.ro

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, declaraţii după votul la alegerile parlamentare

UPDATE, 09.00: Președintele României, Klaus Iohannis, a votat duminică, la ora 9:00, la Liceul Jean Monnet din București, la alegerile paralamentare 2020. 

Președintele i-a îndemnat pe români să meargă la vot. Klaus Iohannis spune că alegerile nu se câștigă în sondaje, ci la urne.

Declaraţia completă a lui Klaus Iohannis, aici.

UPDATE, 08.40: Premierul Ludovic Orban a votat la Dobroiești: "Astăzi este o zi decisivă pentru evoluția ulterioară a României".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE, 08.29: 1,31% dintre români au votat în prima oră de la deschiderea urnelor. Mai multe detalii, AICI.

UPDATE ora 7.20 - Primul politician care a votat la deschiderea urnelor a fost Gabriela Firea, la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa. Mai multe detalii, AICI

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE ora 7:00 - Secţiile de votare s-au deschis în toată ţara, peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne.

Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00.

Din Australia până în Europa, printre românii care s-au despărţit de ţara natală sâmbătă a fost zi de mobilizare. Unii au votat cu gândul la famiile de care s-au despărţit. Alţii cu speranţa că vor reveni, cândva, acasă. Pentru a pune ştampila pe buletinul de vot, au înfruntat pandemia, gerul şi ploaia.

Citește și:

În câteva ore se deschid și secțiile de vot din țară. Peste 7.000 de candidaţi se luptă pentru votul românilor. 

18.802

secţii de votare organizate în ţară

Urmărește pe Observatornews.ro toate informațiile importante despre alegerile parlamentare din 2020.

Alegeri parlamentare 2020. Cozi la Chișinău, probleme la votul prin corespondență

La 300 de kilometri de Bucureşti, la Chişinău s-au format cozi. Mai bine de jumătate din totalul de opt mii votase până la 16.30.

Dar nu cozile i-au nemulţumit pe românii din străinătate. De teama infectării, 40 de mii de oameni au ales să voteze prin corespondenţă. Până la ora 17, doar jumătate din aceste voturi fuseseră procesate.

Florin Bîscu, român din Elveția: Alesesem să votez prin corespondenţă şi aseară am fost informat de către Autoritatea Naţională Electorală din România că plicul cu votul meu nu a ajuns în ţară.

Unele au fost trimise de 3 săptămâni. Şi totuşi.

Cristian Ladislău-Andriş, român stabilit în Elveţia: Optiunea mea a fost votul prin corespondenţă, nu a fost votul la secţie! Şi mi-aş fi dorit ca această opţiune să-mi fi fost respectată.

Citește și:

Alegeri parlamentare 2020. Prima zi de vot în diaspora

Operaţiunea votul în diaspora s-a desfăşurat sâmbătă în 748 de secţii din întreaga lume. Peste tot, siguranţa a fost prioritară.

În Scoţia, Irlanda, Grecia şi unele zone din Italia, românii au putut să ajungă la vot doar cu un formular special.

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator Italia: Românii din zonele aflate în carantină se pot deplasa până la cea mai apropiată secţie de votare în baza declaraţiei pe proprie răspundere. Aceştia vor completa la secţiunea situaţie de necesitate, vot alegeri parlamentare România 5,6 decembrie 2020.

În Malta, Nigeria, Venezuela și Republica Coreeană nu au fost create secţii de vot.

Secţiile se deschid la ora 7.00 dimineaţa ora locală şi se închid la 21, cu posibilitatea prelungirii dacă mai sunt alegători în secție sau la rând.

Citește și:

Maraton informativ la Observator, în ziua alegerilor parlamentare 2020

Duminică, la Antena 1, maratonul alegerilor începe de la prima oră la Observator.

În fiecare oră vă aducem cele mai importante informaţii, la Observator Update. Şi terminăm o zi crucială cu primele rezultate la Ediţia Specială moderată de Alessandra Stoicescu.

Citește și:

La Observator Update vă vom aduce oră de oră cele mai importante informaţii, iar pe Observatornews.ro veți găsi date în timp real despre prezența la vot, primele rezultate ale alegerilor parlamentare 2020 și cine vor fi viitorii senatori și deputați în Parlamentul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Alegeri parlamentare 2020. Conform rezultatelor, este cea mai mică prezenţă la vot, la alegerile parlamentare