Antena Meniu Search
x

Video Ludovic Orban: Se poate forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD

Premierul demisionar, Ludovic Orban, a declarat că potrivit calculelor PNL se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.12.2020, 12:37

Președintele PNL, Ludovic Orban
Președintele PNL, Ludovic Orban - Facebook
  • Ludovic Orban a rămas liderul liberalilor.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

"Am facut calculculul mandatelor. Se poate forma o majoritate parlamentara fara PSD. Acesta este obiectivul nostru", a declarat președintele PNL, Ludovic Orban. "Din calculul mandatelor reiese foarte clar această posibilitate. PNL va avea 41 de senatori și 95 de deputați, dar nu sunt definitive, mai sunt încă de validat câteva mandate"

În ceea ce privește demisia sa, liderul liberalilor a declarat că a fost vorba de un gest de onoare

"Este o decizie firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și nu au venit la vot. România are nevoie de un plan național de dezvoltare. Demisia este o decizie personală pe care am luat-o eu. Suntem într-o comunicare permanentă cu președintele Iohannis, care este în parteneriat cu PNL".

Ludovic Orban și-a anunțat, luni, demisia din funcția de premier, după rezultatul obținut de PNL la alegerile parlamentare. "Obiectivul pe care îl am este de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD", a transmis acesta, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicolae Ciucă, desemnat prim-ministru interimar

Tot ieri, Nicolae Ciucă a fost desemnat prim-ministru interimar până la formarea noului Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

„Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată în anunț.

Cine este generalul Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, actualul şef al Statului Major al Apărării, s-a născut în 1967, în localitatea Pleniţa din judeţul Dolj.

Potrivit Mediafax, acesta a deţinut următoarele funcţii: ianuarie 2011 - ianuarie 2014 – comandant Divizia 2 Infanterie „Getica”, Buzău; februarie 2009 - ianuarie 2011 - comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” , Focşani; martie 2007 - februarie 2009 - locţiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, Focşani; octombrie 2006 - martie 2007, împuternicit şef de stat major, Brigada 2 Infanterie „Rovine”, Craiova; octombrie 2004 - octombrie 2006 – şef operaţii, Brigada 2 Infanterie „Rovine”, Craiova; ianuarie 2004 - iulie 2004 - comandant al batalionului infanterie participant la misiunea din Irak

De-a lungul activităţii sale, Nicolae Ciucă a primit mai multe distincţii: Emblema de Onoare a Informaţiilor Militare, Emblema de Onoare a Logisticii; Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene; Semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 25 de ani de activitate; Emblema de Onoare a Medicinei Militare; Emblema de Onoare a Forţelor Navale; Emblema de Onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii; Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler; Emblema de merit "În Serviciul Armatei României" cls. a III-a; Emblema de merit "În Slujba Păcii" cls. a III-a; Emblema de Onoare a Statului Major General etc. Ciucă a absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi, ulterior, Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” Sibiu. Pe CV-ul său, apar în perioada 1993-1995, cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Întrunite, Bucureşti.

Acesta are şi un doctorat în ştiinţe militare cu lucrarea „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale.

Nicolae Ciucă a fost implicat într-un scandal iscat la finele anului trecut între Ministerul Apărării şi preşedintele Klaus Iohannis. Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Apărării, Ciucă a fost avansat la gradul de general în 27 noiembrie 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Ludovic Orban: Se poate forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD