Antena Meniu Search
x

Update Rezultate parțiale oficiale BEC la alegerile parlamentare 2020. PSD își păstrează avansul, după numărarea a peste 98% din voturi

Au fost anunţate rezultatele parțiale înregistrate la alegerile parlamentare 2020, după centralizarea proceselor verbale din 98,68% dintre secţiile de votare.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.12.2020, 20:43

Potrivit rezultatelor parţiale oficiale, PSD are un avans de 4 procente în faţa PNL
Persoană care votează la alegerile parlamentare din 2020 - Inquam Photos / Ilona Andrei
  • PSD își păstrează avansul pentru ambele Camere.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Alegeri parlamentare 2020: au fost numărate peste 98% din voturi, iar datele arată că PSD are peste patru procente în faţa PNL, locul 2.

USR-PLUS se apropie de 15%, iar AUR se îndreaptă spre 9%.

De cealaltă parte, PMP are emoţii foarte mari în ceea ce priveşte atingerea pragului electoral.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 la Senat şi Camera Deputaţilor

Rezultate Camera Deputaţilor 98%

PSD  29,38%

PNL 25,16%

USR+ 14,96%

AUR 8,93%

UDMR 5,85%

Pro România 4,13%

PMP 4,75%

Rezultate Senat

PSD  29,81%

PNL 25,56%

USR+ 15,44%

AUR 9,1%

UDMR 6%                                                                                                                                        PMP - 4,88%

Pro România - 4,18%

Rezultate alegeri parlamentare 2020, situație pe județe și Municipiul București

Rezultatele oficiale de la BEC, parţiale şi finale, sunt publicate şi actualizate pe măsură ce se vor încheia numărătorile în secţiile de vot.

Premierul Orban și-a anunțat demisia: "Tot ce a fost omenește posibil am făcut"

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de premier, după rezultatul obținut de PNL la alegerile parlamentare. "Obiectivul pe care îl am este de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD", a transmis acesta, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

Klaus Iohannis l-a desemnat premier interimar pe actualul ministrul al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Prezența la vot pentru alegerile parlamentare 2020, foarte scăzută

Peste 5,7 milioane de români au votat duminică, până la ora 21:00, la alegerile parlamentare, ceea ce înseamnă o prezenţă de 31,84 %. În Bucureşti, prezenţa la ora 21:00 era de 31,16 %.

Liderii principalelor partide politice au făcut declarații imediat după închiderea urnelor și au transmis un mesaj la unison, pentru membrii de partid din secțiile de votare, să nu plece până nu se numără ultimul vot.

USR PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD

"Vreau să mulțumesc tuturor candidaților, delegaților care se află acum în secțiile de vot și pe care îi rog să fie atenți la numărătoarea votului. Îi rog să fie atenți până la capăt. USR PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD pentru guvernare. Intrăm într-o fază politică matură pentru USR PLUS", a spus Dacian Cioloș.

George Simion, lider AUR: "Bătălia nu s-a terminat"

"Această primă bătălie nu s-a terminat deloc. Estimările noastre arată un număr de 500.000 de voturi pentru AUR. Orice reprezentant din secţia de votare care este sub sigla AUR să rămână până la final până are în mână o copie după procesul verbal. Scorul nostru electoral nu e arătat de sondaje, scorul nostru electoral trebuie să ajungă la 8-9%. Ce este sub această cifră constituie un semn mare de întrebare pentru noile noastre acţiuni. Votul este sfânt, democraţia este sfântă, o să facem orice este nevoie pentru libertatea românilor." a declarat George Simion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri parlamentare 2020 » Rezultate parțiale oficiale BEC la alegerile parlamentare 2020. PSD își păstrează avansul, după numărarea a peste 98% din voturi