Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ciolacu ar putea ajunge primul preşedinte PSD care nu va candida la prezidenţiale. Ce strategie are înainte de alegeri

Patru luni ne mai despart de alegerile prezidenţiale, iar Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu ar putea fi adversari în lupta pentru Palatul Cotroceni. Dacă liderul PNL îşi construieşte pas cu pas drumul spre Cotroceni, şeful PSD încă ezită să-şi anunţe candidatura. 

de Marius Gîrlaşiu

la 25.07.2024 , 14:44

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a început deja un turneu prin toate judeţe ţării şi urmează ca până în luna septembrie să viziteze toate filialele judeţene ale partidului, cu scopul de a mobiliza formaţiunea de la firul ierbii şi de a obţine sprijinul din partea liderilor liberali judeţeni în cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, în luna august, Nicolae Ciucă ar urma să-şi lanseze şi cartea "Un ostaş în slujba ţării", iar la începutul lunii septembrie ar urma să primească validarea oficială din partea Consiliului Naţional al PNL şi să devină candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale, potrivit surselor Observator. 

Nicolae Ciucă a refuzat invitaţia la discuţii a Elenei Lasconi, noua şefă a USR, care a declarat că PNL ar trebui să facă curăţenie şi igienizare în propriul partid şi să se rupă de PSD, dacă îşi doreşte sprijinul USR în cursa pentru Cotroceni. A fost o replică care i-a deranjat pe liderii liberali, iar Nicolae Ciucă i-a transmis "să-şi vadă de partidul ei".

Articolul continuă după reclamă

Compromisul pe care l-ar putea propune Ciolacu

De cealaltă parte, pentru Marcel Ciolacu, luna august va fi una decisivă. Social-democraţii au programat congresul partidului pe data de 24 august. Va fi momentul în care PSD va decide în cele din urmă pe cine va miza în cursa prezidenţială, după ce, în ultima vreme, Ciolacu a ezitat să-şi asume candidatura, deşi lideri cu influenţă de la vârful formaţiunii au tot repetat că actualul premier ar trebui să-şi asume candidatura.

În luna august, şeful social-democraţilor le-ar putea propune liderilor PSD o variantă de compromis, aceea ca PSD să susţină un candidat independent în cursa pentru Cotroceni. Dacă se va întâmpla acest lucru, deşi liderii din partid refuză categoric scenariul, ar fi pentru prima dată în istoria PSD când liderul partidului nu ar candida pentru funcţia supremă în stat. 

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Ciolacu ar putea ajunge primul preşedinte PSD care nu va candida la prezidenţiale. Ce strategie are înainte de alegeri