Antena Meniu Search
x

Video Elena Lasconi va fi candidatul USR pentru Președinția României: "Să deschidem cușca în care am fost închiși atâta vreme"

Elena Lasconi a fost aleasă, sâmbătă, candidatul USR pentru Președinția României. Ea a fost preferată de aproape 95% dintre cei prezenți la congresul partidului.

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 20:44

La congresul USR de sâmbătă, au fost 581 de buletine de vot utilizate, din care 18 buletine nule și 563 valabil exprimate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Elena Lasconi, aleasă recent președinte al USR, a primit 531 de voturi, adică 94,31%, urmată de Octavian Berceanu cu 25 de voturi și Dumitru Stanca - 7 voturi.

Pe acelaşi subiect

"Fac apel la partidele de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Spun asta pentru că singura prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ciucă este militar de carieră, este un om cumsecade. Aş vrea să cântărească bine ceea ce se întâmplă cu PSD în ţară şi dacă nu vrea ca PSD să ajungă la Cotroceni, să vină să susţină un proiect de dreapta. Următoarea întâlnire va fi o întâlnire tete-a-tete cu domnul general Ciucă. Sunt omul dialogului", a afirmat Lasconi, la congresul USR, potrivit News.ro.

Ea a mai spus că "noi nu o să impunem de la centru alianţe, fără a discuta cu colegii noştri din filiale, pentru am avut o experienţă neplăcută la alegerile comasate".

Elena Lasconi: "Țara este roşie, avem un singur partid stat - PSD"

"Mă uit la voi şi simt speranţă. Speranţa că anul acesta împreună uniţi, vom putea salva democraţia din România.  Aţi văzut bine, după 9 iunie, ţara este roşie, avem un singur partid stat - PSD. Practic suntem pe cale să auzim o singură voce într-o Românie cu 19 milioane de români. Aceeaşi voce care a destrămat poporul vreme de 34 de ani şi care a gonit de aici de acasă alte cinci milioane de români. Eu sunt aceeaşi Elena, mă ştiţi, nu m-am schimbat. Sunt aceeaşi femeie din popor şi printre milioanele de români sunt şi eu o voce. Şi refuz să-i las pe alţii să-mi spună cine e România şi ce-şi doresc românii. România este ţara mea. România este ţara ta şi a ta şi a tuturor celor care simt că aici este acasă. Nu am să tac, refuz să fiu spectator. Nu accept oferta celor trei trandafiri roşii care ascund spinii umilinţei, dezbinării incompetenţei, minciunii, hoţiei şi corupţiei. Nu accept asta", a declarat Elena Lasconi.

Elena Lasconi, la congresul USR: "Momentul schimbării este acum"

Ea a precizat că doreşte să creeze o mişcare, să continue ceea ce românii au început în 1989.

"Vin către voi, nu ca să conduc un partid, vin către voi să creez o mişcare, să continuăm ce-am început în 1989, să deschidem cuşca în care am fost închişi atâta vreme. Nu am venit aici ca să ţin speranţa în viaţă, nu sunt aici să vă zic să răbdaţi, să aveţi răbdare. Sunt aici să vă zic gata, fraţilor, haideţi la luptă. Momentul schimbării este acum. Politicienii care ne conduc astăzi se tem de noi. Le e frică de puterea poporului că noi, cei mulţi, ne vom uni şi îi vom da jos. Singurii care putem schimba ceva sunteţi voi, poporul român. Singurii care pot decide cum se va scrie istoria ţării noastre suntem noi", a explicat preşedintele USR.

Elena Lasconi a mai declarat că acest an va fi cel mai greu de când există USR-ul.

"Avem datoria să facem asta pentru că, simplu, România merită fraţilor. Merită. Nu va fi uşor, va fi foarte greu. Va fi cel mai greu de când există USR-ul. Va fi cel mai greu anul ăsta. Dar priviţi-mă în ochi nu ca preşedinte, ci ca om. Sunt tot eu aceeaşi Elena pe care o ştiţi de azi sau pe care aţi cunoscut-o în urmă cu un an, cu doi, cu trei sau cu treizeci de ani. Dacă veniţi alături de mine, nu va fi uşor, va fi cel mai greu. Dar vom câştiga, vom câştiga", a afirmat Elena Lasconi.

Elena Lasconi, aleasă președinte USR și candidat al partidului la alegerile prezidențiale

Comisia electorală îşi va continua activitatea şi se va proceda la numărarea voturilor pentru componenţa Biroului Naţional al partidului.

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020 este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024. Pe 26 iunie a preluat conducerea USR de la Cătălin Drulă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri politice » Elena Lasconi va fi candidatul USR pentru Președinția României: "Să deschidem cușca în care am fost închiși atâta vreme"