Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cursa prezidențială, sondaj USR: Marcel Ciolacu vs. George Simion în finală. Reacții din toate taberele

Se ascute lupta pentru Cotroceni. Un sondaj comandat de USR arată că Nicolae Ciucă ar putea fi eliminat după primul tur de alegeri. În schimb, George Simion, Mircea Geoană şi Elena Lasconi luptă umăr la umăr pentru un loc în finală cu liderul PSD Marcel Ciolacu. 

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 21:17

Sondajul comandat de USR indică o confruntare între Marcel Ciolacu și George Simion în finala prezidențială. Șeful PSD ar fi votat de 23% dintre români. Asta în timp ce liderul AUR profită din plin de eliminarea Dianei Sosoacă din cursa pentru Cotroceni.

George Simion se apropie de 20% ca intenție de vot. Urmează Mircea Geoană și Elena Lasconi, cotati amândoi cu 17 procente. Avem, așadar, o luptă pe muchie de cuțit pentru un loc în finală. Diferența dintre Geoană, Lasconi și Simion este mai mică de 3 procente, în marja de eroare a sondajului. Marea surpriză este Cristian Diaconescu. Fostul ministru de Externe ar obține peste 7% din voturi, în timp ce Nicolae Ciucă ar fi votat de 6% dintre români.

"Doar pe locul șase? Eu credeam că m-au pus pe locul 14, că sunt 14 candidați", a comentat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Vezi și

"Singura cale rațională - vot util pentru ca o finală Ciolacu - Simion să nu se întâmple este Mircea Geoană, singurul cu șanse să intre în Turul 2", a declarat Mircea Geoană.

Pe acelaşi subiect

Liderii PSD ar prefera o finală prezidențială cu Simion, nu cu Geoană

Direct avantajați de o finală cu George Simion, liderii PSD l-au atacat pe Mircea Geoană, după ce acesta l-a ironizat pe Marcel Ciolacu, sugerând că, dacă ar câștiga, nu i-ar oferi încă un mandat de premier. Geoană a adăugat: "Dorim un novice care ia meditații sau care învață la locul de muncă sau vrem pe cineva cu experiență? Să știe o limbă străină, să aibă habar de economie, să nu facă parte din clanurile de toate felurile".

"Cu 7% sau 8% nu ai cum să numești tu prim-ministru. Ne aducem aminte cu toții cam de unde își lua domnul Geoană informațiile. S-a dus la Vântu și la Vanghelie economia de piață, piața din Ferentari" a afirmat Mihai Tudose, europarlamentar PSD.

"Marcel Ciolacu va mai fi premier dacă pierde alegerile?" a fost întrebată Gabriela Firea, europarlamentar PSD. Răspunsul ei a fost: "De ce să nu fie? [...] Muncim toți".

Război la distanță între Nicolae Ciucă și Elena Lasconi

La rândul ei, Elena Lasconi duce un război la distanță cu Nicolae Ciucă, liderii PNL nefiind de acord să semneze moțiunea de cenzură USR. Lasconi a declarat: "Liberalii sunt mincinoși, mi-au demonstrat asta. Nu sunt serioși. [...] Nu am încredere în PNL-ul condus de oamenii care sunt acum la butoane. [...] Nu e în măsură, nu îl recomandă nimic pentru asta (n.r. Nicolae Ciucă). El este un om care execută ordine și atât".

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale începe vinerea viitoare. Primul tur este programat pe 24 noiembrie, iar al doilea pe 8 decembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Cursa prezidențială, sondaj USR: Marcel Ciolacu vs. George Simion în finală. Reacții din toate taberele