Portretul lui Călin Georgescu, candidat la alegerile prezidenţiale 2024. Biografie, studii, avere, familie
După 10 ani cu Klaus Iohannis la timonă, românii se pregătesc să-şi aleagă un nou preşedinte la alegerile prezidenţiale 2024 programate pe 24 noiembrie şi 8 decembrie.
Aproape 19 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne în două tururi de scrutin, fiind puţin probabil ca situaţia să fie decisă după primul tur de scrutin, respectiv să avem un candidat care să obţină din prima peste 50% din voturi.
14 candidaţi îşi încearcă norocul la alegerile prezidenţiale 2024, iar printre aceştia avem şi câţiva candidaţi consideraţi a fi independenţi, precum Mircea Geoană, Ana Birchall, Călin Georgescu sau Cristian Diaconescu.
Călin Georgescu este candidat independent la alegerile prezidenţiale 2024
Călin Georgescu este unul dintre candidaţii care îşi încearcă norocul ca independent la alegerile prezidenţiale 2024, dar acesta susţine că independent nu înseamnă neapărat singur şi se laudă că are în spate o mulţime de voluntari.
Călin Georgescu şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale 2024 la începutul lunii octombrie, iar susţinătorii săi au anunţat că au reuşit să adune circa 270.000 de semnături şi că sunt convinşi că la alegeri acesta adună şi mai multe voturi.
Scurtă biografie
Călin Georgescu are 62 de ani şi s-a născut şi a crescut în Bucureşti. Fiu al lui Scarlat Georgescu, un renumit inginer agronom, Călin Georgescu i-a călcat pe urme tatălui său şi a absolvit şi el Institutul Agronomic Nicolae Bălcescu din Bucureşti. Încă din vremea comunismului, Călin Georgescu a acumulat experienţă internaţională prin diferite misiuni întreprinse în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.
După Revoluţia din 1989, Călin Georgescu a început să-şi formeze un nume în politică şi diplomaţie, ocupând diferite funcţii înalte. Încă din 1992, Călin Georgescu a devenit consilier al lui Marcian Bleahu, ministrul Mediului din acea perioadă. Călin Georgescu a fost propus de mai multe ori ca premier al României, în ultimii ani, dar, din diferite motive, nu a ocupat niciodată funcţia respectivă.
Ce studii are Călin Georgescu
Cum spuneam, Călin Georgescu a absolvit cursurile Institutului Agronomic Nicolae Bălcescu din Bucureşti, pe vremea comunismului. Ulterior, Călin Georgescu a obţinut un master în Îmbunătăţiri Funciare, iar din 1999 a devenit doctor în Pedologie.
Pe de altă parte, Călin Georgescu a absolvit şi alte cursuri de formare, în perioada 1993-1994 fiind inclusiv beneficiarul unei burse acordate de Guvernul Marii Britanii pentru studierea unor politici de mediu şi a unor strategii de dezvoltare şi management pentru Parcuri Naţionale. Nu în ultimul rând, în 2007, Călin Georgescu a absolvit cursuri de Securitate şi apărare naţională la Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".
Funcţii ocupate până în prezent
În ultimii ani, Călin Georgescu a ocupat numeroase funcţii la nivel internaţional. A fost, printre altele, Raportor special pentru drepturile omului și deșeurile periculoase al Biroului ONU al Înaltului Comisar pentru drepturile omului, președinte al Centrului European de Sprijin din Winterthur (Elveția) al Clubului de la Roma și director executiv al Institutului Indicelui Global al Sustenabilității al Națiunilor Unite din Geneva și Vaduz.
Pe plan intern, Călin Georgescu a ocupat numeroase funcţii în cadrul Ministerului Mediului şi Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, candidatul la alegerile prezidenţiale 2024 este şi cadru didactic asociat al Universităţii Piteşti.
Ce avere are Călin Georgescu
În ceea ce priveşte averea lui Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidenţiale 2024, acesta are un teren deţinut în judeţul Braşov, un autoturism şi depozite bancare în valoare totală de 264.000 de euro.
În ultima perioadă, Călin Georgescu a încasat în jur de 6.000 de lei lunar ca salariat al Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Piteşti.
Ce ştim despre familia candidatului la prezidenţiale
Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, este specialistă în economie şi finanţe şi a activat în jur de 20 de ani în sistemul bancar, înainte de a deveni o specialistă în wellness, sănătate naturală, nutriţie integrativă, terapii de echilibrare energetică şi aşa mai departe.
Cristela Georgescu a dezvoltat mai multe programe educaţionale dedicate familiilor, comunităţilor şi firmelor şi oferă sfaturi pentru o alimentaţie corectă, dar şi în ceea ce priveşte realizarea unor meniuri diversificate pentru bebeluşi şi preşcolari.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰