Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ciucă, votat în unanimitate de conducerea PNL pentru candidatura la prezidențiale

BPN al PNL a votat, joi, în unanimitate pentru depunerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la Consiliu Naţional al PNL, pentru alegerile prezidenţiale, au precizat surse liberale. Consiliul ar urma să aibă loc pe 15 septembrie.

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 14:49

Ciucă, votat în unanimitate de conducerea PNL pentru candidatura la prezidențiale
Ciucă, votat în unanimitate de conducerea PNL pentru candidatura la prezidențiale - Hepta

Liberalii au votat în unanimitate pentru depunerea candidaturii lui Nicolae Ciucă pentru alegerile prezidenţiale, la Consiliu Naţional. Consiliul Naţional ar urma să aibă loc pe 15 septembrie, fiind convocaţi 1.400 de delegaţi liberali din toată ţara.

De ce vrea să candideze la preşedinţia României

Întrebat, miercuri seară, într-o emisiune difuzată online, care este cel mai mare obiectiv al său pentru care vrea să devină preşedintele României, Nicolae Ciucă a răspuns: Mă uit la contracandidaţi şi văd care le sunt calităţile, virtuţile şi atributele şi atunci cred că, dacă ne referim la ceea ce trebuie să facă preşedintele României, sunt elemente care ţin de a fi pregătit dinainte pentru o astfel de funcţie”.

Articolul continuă după reclamă

”Nu mergem acolo să ne calificăm la locul de muncă”, a adăugat Ciucă. Întrebat dacă el este pregătit, liderul PNL a spus: ”Sunt pregătit să fac faţă oricărei provocări (…) Am o carieră în spate şi n-am făcut-o oricum, am făcut-o prin muncă de la 14 ani până când am trecut în rezervă, la 53 de ani”.

Pe acelaşi subiect

Ciolacu, desemnat oficial candidatul PSD la prezidenţiale

La Congresul PSD din 24 august, premierul Marcel Ciolacu a fost reales prin vot secret electronic președintele PSD și desemnat oficial candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale.

Marcel Ciolacu i-a criticat dur pe ultimii doi preşedinţi ai ţării, afirmând că „avem generaţii întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce şi-au trăit copilăria şi adolescenţa, între un preşedinte turnător şi un preşedinte absent”.

„Să nu ne mai mirăm atunci când vedem că mulţi tineri aleg populismul şi extremismul. În loc să îi blamăm superior, eu vă rog, mai bine le dăm o alternativă corectă”, a îndemnat el. ”După 20 de ani, România are nevoie de un preşedinte care să arate respect pentru funcţia publică, un preşedinte pentru care Constituţia nu este o carte oarecare, ci legea fundamentală care îi ghidează orice acţiune”.

Lasconi l-a invitat pe Ciolacu la o dezbatere pe model american

Elena Lasconi a reacţionat după ce Marcel Ciolacu a anunţat oficial că va candida la prezidenţiale spuând că se bucură că a aflat cu cine intră în turul 2. Preşedintele USR l-a invitat pe liderul PSD la o dezbatere cu public "pe model american".

"Mă bucur că am aflat cu cine intru în turul 2 şi cred că mulţi se şi miră că Marcel Ciolacu şi-a făcut curaj să candideze. Mi se pare incredibil că după un mandat dezastruos de prim-ministru îţi doreşti să fii preşedinte de ţară. Datele economice, din punctul meu de vedere, dar şi al specialiştilor, sunt îngrijorătoare. Ştiţi foarte bine că avem un deficit foarte mare, cea mai mare inflaţie, oamenii simt slaba guvernare, simt că o duc din ce în ce mai prost şi că pot cumpăra din ce în ce mai puţine lucruri când merg la piaţă sau la magazin", a scris Lasconi, pe Facebook.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Ciucă, votat în unanimitate de conducerea PNL pentru candidatura la prezidențiale