Antena LIVE

Curs valutar

Video

Conflict între un primar din judeţul Buzău şi oamenii din comunitatea pe care o conduce: "Ne este frică să mergem la primărie"

Este scandal într-o comună din Buzău. Mai mulți localnici îl acuză pe primar că le adresează jigniri atât în discuțiile față în față cât și pe rețelele de socializare. Dialogurile purtate de primar cu acești cetățeni nu pot fi reproduse public. În replică primarul susține că a acționat impulsiv și că își cere iertare.

De la 08.03.2021, 14:20

Mai mulți locuitori din comuna Cătina, din județul Buzău se plâng că de câteva luni bune, sunt jigniți de către primarul din localitate. Pe pagina personală a primarului Alexandru Fulgeanu sunt mai multe mesaje adresate unor consăteni, mesaje care conțin injurii la adresa acestora.

Maria Călin, în vârstă de 68 de ani a fost șocată să afle că edilul i-ar fi adresat injurii pe o rețea de socializare.

S. Maria Călin – localnică: Eu am intrat în conflict cu domnul primar încă din campania electorală pentru că s-a vorbit, se ştia cine candida şi de dânsul am auzit ca umbla cu nişte dedesubturi. Am scris pe Facebook că cine iese ca primar trebuie să fie ales pe drept şi nu cu dedesubturi.

Iar când a fost nevoită să meargă la primărie ca să scoată nişte acte, primarul a început să o jignească. Ba mai mult, edilul a ţinut să o jignească şi prin intermediul reţelelor de socializare. Femeia spune că atât ea, cât şi soţul dânsei au probleme de sănătate.

S. Maria Călin – localnică: Vă daţi seama cum mi-a picat totul. Eu am probleme de sănătate, soţul meu are şi el probleme de sănătate. Acum 9 ani a avut un accident vascular, la care doctorul ne-a spus că şi o bucurie îi poate face rău. Vă daţi seama cum a picat o chestie ca asta. După 38 de ani să vină un primar pe care nu îl cunosc şi nu mă cunoaşte şi să afirme ce a afirmat.

Le e ruşine de familie, iar acest limbaj nu este unul demn de un primar, adaugă soţul. 

Localnic: Nu are cum. Cu cuvintele ăstea şi cu purtarea cu care se poartă cu oamenii, nu are cum. Adică pentru primărie, pentru confortul personal. Dar nu e casa lui, e casa comunităţii. Întăi trebuia să bage apa, să facă drumul, ca să beneficieze toată lumea de aceste lucruri, nu numai primarul.

Un bătrân care trăiește din ajutorul social susține că a fost la primărie să îi ceară un ajutor pentru lemne, iar primarul i-ar fi dat 20 de lei și i-ar fi zis să plece de la ușa lui.

Localnic: Am fost ca să mă ajute şi pe mine cu nişte bani şi mi-a dat 20 de lei pentru ca alţii mai mari nu are. Şi am plecat. Nu m-am mai dus.

Costache Gheorghiali a suferit un accident la un ochi şi nu mai vede, iar în momentul când s-a dus la primărie ca să îşi facă actele pentru o pensie de handicap, actualul primar l-a dat afară.

Costache Gheorghiali - localnic: M-am dus la primărie şi mi-a zis să ies afară, m-a făcut jigodie, a zis că mă împuşcă.

Şi astfel, drumul la primărie le dă mari bătăi sătenilor din Cătina.

Localnică: Urât, vorbeşte destul de urât. Până la mine nu a ajuns, dar stăm ca urşii în bârlog. Urşii mai merg, dar noi nu ieşim pentru că ne este frică.Trebuie să ne ducem, dar ne ducem cu o reţinere, poate că facem infarct până la uşă. Sau chiar dacă vorbim pe stradă. Îmi bate inima, mă duc la dispensar să văd dacă am tensiune. Ce sa facem? Ne e frică. Cică vorbeşte urât cu lumea. Eu nici nu am avut curaj să mă duc.

Primarul şi-a cerut scuze pe reţelele de socializare

Primarul, Alexandru Fulgeanu, nu a dorit să acorde un interviu pentru echipa noastră, însă a trimis un mesaj în care își cere scuze pentru limbajul folosit pe rețelele de socializare.

'Bună ziua. Referitor la tam tam-ul perfid făcut de unii "lupi moraliști" care reclamă faptul că am folosit cuvinte ofensatoare la adresa doamnei Maria Călin, folosind un apelativ nu tocmai moral și pentru a încheia orice discuție pe aceasta temă, îmi cer scuze stimatei doamne pentru expresia folosită. Totuși, nu pentru a ma disculpa, aş vrea să-i amintesc doamnei Călin faptul că, atât dânsa cât și fiul dânsei Ion Daniel Călin mi-au adresat înainte de campanie, în timpul campaniei dar și în timpul mandatului de primar, nenumărate jigniri și cuvinte ofensatoare fără ca aceștia să mai ţină cont de faptul că și eu am familie, copii, am un statut social, exact situaţiile pe care dânsa le invocă acum. Mai mult, doamna Călin, aş vrea să țineți cont și de faptul că şi eu ca oricare dintre noi sunt om înainte de a fi primar și la fel ca toți oamenii sunt și eu supus greșelii. '

Îmi manifest regretul faţă de această ieșire a mea și îmi cer scuze încă odată în faţa dvs pentru apelativul folosit pe facebook într-unul din mesajelele din dialogul purtat de mine cu o terţă persoană rugându-vă să țineţi cont de cele amintite mai sus dar și de faptul că eu cu dvs personal nu am avut niciodată un dialog pe facebook nici aprobator nici contradictor înainte sau după acea ieșire a mea, mai mult vă rog să ţineţi cont şi de faptul că eu nu am reacționat în niciun fel la jignirile, denigrările și falsele acuze aduse de dumneavaostră și de fiul dumneavoastră în același spațiu public, pe facebook.

În speranță că veți înțelege situația și îmi veți accepta scuzele, vă mulțumesc!, susține primarul Alexandru Fulgeanu.

Pentru toate injuriile aduse unor locuitori din comună, aceștia sunt hotărîți să îl dea în judecată pe primarul lor.

S. Alexandru Andronescu - localnic:  În primul rând oamenii au fost nemulţumiţi că el a căştigat fals. Cu dedesubturi cum spun oamenii. A adus nişte oameni care nu au treabă cu comunitatea să voteze pentru el şi de aici au plecat toate discuţiile. Se poartă foarte urât cu oamenii, mai ales cei care nu l-au suţinut, îi jigneşte în public, îi jigneşte pe reţelelele de socializare. E trist ce se întâmplă în această comună, o comuna liniştită, care nu a avut parte de aşa ceva până acum.

Chiar dacă primarul și-a cerut scuze pentru limbajul folosit pe rețelele de socializare, conflictul dintre el și o parte din săteni pare destul de departe de a fi rezolvat.

- material realizat cu informații și imagini obținute de reporterul Observator Adrian Bonciu și furnizate de martori pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.

Mihaela Uretu
conflict scandal primar buzau fii observator
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024