De Crăciun, miezul de nucă e la fel de căutat precum carnea de porc. Dar costă dublu
Se-apropie sărbătorile, cresc şi preţurile! Nuca e deja mai scumpă decât friptura de pe masa de Crăciun. Miezul de nucă, folosit la cozonaci şi prăjituri, se vinde acum mai bine decât în orice altă perioadă a anului. Un kilogram costă şi cât două kilograme de cotlet de porc
De Redactia Observator la 29.11.2014, 20:17Se-apropie sărbătorile, cresc şi preţurile! Nuca e deja mai scumpă decât friptura de pe masa de Crăciun. Miezul de nucă, folosit la cozonaci şi prăjituri, se vinde acum mai bine decât în orice altă perioadă a anului. Un kilogram costă şi cât două kilograme de cotlet de porc
Oricât de lăudată ar fi marfa, puţini îşi permit să şi cumpere.
Producţia mică şi preţurile mari au afectat şi vânzările.
Comercianţii speră că în preajma Crăciunului vor face profit mai mare. Marfa din pieţe este totuşi mai convenabilă ca preţ faţă de cea din magazine. În hypermarketuri, kilogramul de miez de miez costă 70 de lei, un preţ dublu faţă de cel de la producători. Cea mai ieftină variantă rămân nucile în coajă.
Ocupate cu pregătirile pentru sărbători, gospodinele preferă totuşi fie să cumpere miez de nucă, fie să aleagă de pe rafturile magazinelor cozonaci gata preparaţi.
Cozonacii din comerţ costă între 9 şi 15 lei.