De Paşte, românii nu renunţă la tradiţii şi aleg pensiunile rustice
De Paşte, românii preferă tradiţia. Cu drob de miel ca la mama acasă şi cu oul luat direct din cuib şi pus pe masă. Sau cu o plimbare pe cal, în inima munţilor. Iar proprietarii de pensiuni agroturistice sunt pregătiţi de sărbătoare.
De Redactia Observator la 07.04.2017, 21:11De Paşte, românii preferă tradiţia. Cu drob de miel ca la mama acasă şi cu oul luat direct din cuib şi pus pe masă. Sau cu o plimbare pe cal, în inima munţilor. Iar proprietarii de pensiuni agroturistice sunt pregătiţi de sărbătoare.
Mai vioi sau mai leneşi, pătaţi, cenuşii sau albi, urecheaţii aşteaptă ziua în care vor fi smotociţi de copiii dornici de cadouri. În fermele agroturistice, e din ce în mai multă aglomeraţie. De la an la an, numărul oaspeţilor creşte. La fel şi numărul locatarilor necuvântori...
Toţi, adică în total 11 căluţi prietenoşi, care atrag simpatia tuturor.
Musafirii pot să călărească sau să facă plimbări cu trăsura. Bucuria celor mici este imensă. Mai ales când dau de vietăţile din ogradă.
E loc şi de aventură. În parcul special amenajat, tiroliana trece peste cascade şi păstrăvărie, până sus, către stână. Acolo, liniştea e tulburată doar de sunetul de talangă. În rest, mieii pasc domol, printre oi şi celelalte cornute.
Pentru sărbătorile pascale, cu greu se mai găseşte un loc liber la această pensiune. Turiştii au scos din buzunar câte 590 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare, în cameră dublă, cu mic dejun şi masa festivă.
Bucate tradiţionale sunt pregătite şi în hotelurile de pe Valea Prahovei. Bucătăresele robotesc deja pentru meniul de Paşte.
Reţetele le ţin încă secrete, dar îi asigură pe cei care le vor călca pragul că mâncarea va fi ca la mama acasă.
După ospăţ, turiştii se pot relaxa la saună, piscină, jacuzzi sau la masaj.