Antena LIVE

Curs valutar

Vremea 28 octombrie - 10 noiembrie 2024. Deosebit de cald, în următoarele zile. La finalul săptămânii se răceşte în toată ţara

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 28 octombrie - 10 noiembrie 2024. Specialiștii anunță vreme frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. O posibilă răcire ar fi de așteptat spre finalul săptămânii.

De la 28.10.2024, 12:24
WhatsApp
Observator

ANM a emis luni, 28 octombrie 2024, prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni.

"De mâine valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii, însã vor caracteriza în continuare o vreme mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. O posibilă răcire ar fi de așteptat spre finalul săptămânii mai ales în jumãtatea de nord a țării. Cerul va avea înnorãri temporare şi izolat vor fi ploi slabe sau burniţã, cu o probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã", spun specialiștii de la Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea în Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză, valorile termice diurne se vor situa peste normele caracteristice perioadei, respectiv medii ale maximelor ce se estimează a se situa în jurul a 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 28 octombrie. Începând din data de 1 noiembrie, maximele vor fi în scădere treptată, până spre medii de 16 grade. Minimele termice vor fi în general de 8...9 grade, iar din a doua săptămână vor scădea, astfel că media minimelor va fi de 1...4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo în Crișana

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne, deși în scădere treptată de la medii de 20 de grade până spre 14 grade, se vor menține peste normele climatologice specifice perioadei. Ulterior, începând din data de 3 noiembrie, maximele vor continua să scadă, spre o medie de 10 grade, valoare ce se va menține pe tot parcursul celei de-a doua săptâmâni. Valorile termice nocturne se vor încadra, în prima săptămână, între 3 și 9 grade, urmând ca în a doua săptămână, media minimelor să fie de 0...1 grad.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Vremea în Transilvania

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi cuprinse, în medie, între 14 și 20 de grade, urmând ca din data de 3 noiembrie să scadă spre medii de 6...8 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Pe parcursul nopților, valorile termice vor fi în creștere în primele zile, de la o medie de 4 grade spre 6 grade. În a doua jumătate a intervalului, media minimelor va fi în general de -2...0 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Prognoza meteo în Maramureș

În prima săptămână, valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie de 18 grade în prima zi, spre 12 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, se estimează că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative în prima săptămână și se vor situa în jurul a 6 grade. Din noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele termice vor scădea până în jurul a 0 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de referință. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând cu data de 31 octombrie.

Vremea în Moldova

În prima zi a intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 19 grade, apoi va scădea până spre 14...16 grade, în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne va continua să scadă și se estimează că se va situa în jurul valorii de 8 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor termice se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar din noaptea de 2 spre 3 noiembrie va scădea spre 0 grade, valoare ce se va menține până la finalul intervalului de referință. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Prognoza meteo în Dobrogea

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor diurne se va situa între 16 și 19 grade, însă după data de 2 noiembrie, maximele termice vor fi în scădere spre valori de 10...12 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul perioadei de referință.

Media temperaturilor nocturne se va încadra între 7 și 10 grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua se va menține în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Vremea în Muntenia

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 22 de grade, apoi va scădea spre 18...20 de grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 10 grade, valoare ce se menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 și 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0 grade și se va menține la această valoare până la finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Prognoza meteo în Oltenia

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 24 de grade, apoi va scădea spre 18 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 11 grade, valoare ce se menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 și 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0...2 grade și se vor menține la aceste valori până la finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Vremea la munte

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 14 grade, apoi va scădea spre 8 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne va continua să scadă și se va situa în jurul a 1...2 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va fi în scădere, de la valori de 6 grade în prima zi a intervalului, spre 2 grade în noaptea de 1 spre 2 noiembrie. Apoi, din noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele termice vor continua să scadă, astfel încât media acestora va fi de -4...-2 grade, valori ce vor menține până la sfârșitul perioadei de interes. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând, mai ales, din data de 2 noiembrie.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

prognoza meteo anm oltenia muntenia dobrogea crisana banat transilvania maramures moldova
Întrebarea zilei
Şoferii agresivi în trafic vor putea fi reclamaţi în aplicaţia Poliției. Vi se pare o idee bună?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce s-a găsit la Sarmizegetusa. Arheologii au făcut o descoperire fantastică:...
Fanatik.ro
Publicat 28.10.2024
Până când putem da vina pe părinți?
spotmedia.ro
Publicat 27.10.2024
Panourile solare ieftine schimbă lumea: Este ceva de neoprit
spotmedia.ro
Publicat 26.10.2024
Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani își pot construi case pe...
Gandul
Publicat 28.10.2024
Ce regret are o tânără din București, care s-a mutat de trei ani în Cluj:...
Adevărul
Publicat 28.10.2024
Dani Oțil, în lacrimi în timpul unui podcast. Ce l-a emoționat atât de tare:...
A1
Publicat 25.10.2024
Horoscopul zilei de 29 octombrie 2024. Berbecii se relaxează. Află ce se...
CaTine
Publicat 28.10.2024
Nu trebuie să renunți la pâine pentru a avea o dietă sănătoasă! Ce...
spynews.ro
Publicat 28.10.2024
Francezul căsătorit cu o româncă s-a mutat la București de la Paris și...
GSP
Publicat 26.10.2024
Sanda Țăranu îi dă replica Marinei Voica, vecina ei din Breaza. De ce a pus...
Click.ro
Publicat 28.10.2024
Numerele pe care le folosesc hackerii. Nu răspunde la apelurile care au aceste...
Useit
Publicat 27.10.2024
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage...
Redacţia.ro
Publicat 26.10.2024
Metoda lui Marian Vanghelie de a lungi un proces până la prescripție: cere...
libertatea.ro
Publicat 28.10.2024
Decizia lui Kate Cassidy de a părăsi Argentina „o va bântui pentru tot restul...
ZU
Publicat 28.10.2024
Scones cu mac și lămâie, biscuiții perfecți pentru mic dejun
Hello taste
Publicat 28.10.2024
Semnele travaliului. Cum știu mămicile că se apropie momentul nașterii
Deparinti
Publicat 28.10.2024
„Tapetul electric”, noua inovație ce încălzește casa mai...
ziare.com
Publicat 28.10.2024
Berk Oktay publică o fotografie emoționantă alături de fiica sa. Actorul își...
Happy
Publicat 25.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de sigur este să-ți trosnești gâtul. Ce se poate întâmpla dacă adopți...
Medicool
Publicat 28.10.2024