Antena Meniu Search
x

125.000 de maşini Ford, rechemate din cauza riscului de incendiu. Modelele care ar putea avea defecţiuni la motor

Ford Motor a declarat marţi că extinde şi emite o nouă rechemare pentru 125.000 de vehicule sport utilitare şi camionete, deoarece defecţiunile la motoare pot provoca incendii, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 11:15

125.000 de maşini Ford, rechemate din cauza riscului de incendiu la motor
125.000 de maşini Ford, rechemate din cauza riscului de incendiu la motor - Profimedia

Rechemarea acoperă diverse SUV-uri Escape şi Lincoln Corsair şi camionete compacte Maverick din anii 2020-2023, cu motoare hibride de 2,5 litri sau hibride plug-in, conform unui document depus la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

125.000 de maşini Ford, rechemate

Ford a spus că problemele izolate de fabricaţie a motoarelor pot cauza defectarea prematură a acestora şi, în acest caz, uleiul de motor sau vaporii de combustibil pot fi eliberaţi, crescând riscul de incendiu şi rănire.

Ford a rechemat iniţial 100.000 de vehicule Escape, Corsair şi Maverick în Statele Unite, în iulie 2022, după ce a identificat 23 de rapoarte la nivel global privind incendiu sau fum, relatează news.ro. Ford a declarat marţi că are rapoarte despre cel puţin trei vehicule care au suferit incendii după ce au fost efectuate remedieri în cadrul rechemării din 2022.

Pe acelaşi subiect

Ce pot face şoferii

Ford şi NHTSA i-au sfătuit pe proprietari să parcheze şi să oprească motorul dacă aud zgomote neaşteptate ale motorului, observă o reducere a puterii vehiculului sau văd fum. Producătorul auto a spus că noua remediere în cadrul retragerii este în curs de dezvoltare.

Ford, al doilea mare constructor de automobile din SUA, a declarat săptămâna trecută că recheamă 142.000 de SUV-uri Lincoln MKC din Statele Unite din cauza riscurilor de incendiu şi a sfătuit proprietarii să parcheze afară şi departe de structuri până când reparaţia din cadrul rechemării va fi finalizată. Ford a declarat săptămâna trecută că dealerii vor adăuga o siguranţă în linie circuitului de alimentare al senzorului de monitorizare a bateriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri Auto » 125.000 de maşini Ford, rechemate din cauza riscului de incendiu. Modelele care ar putea avea defecţiuni la motor