Antena Meniu Search
x

Acte necesare pentru scoala de soferi. Care este vârsta minimă necesară

Tinerii care abia aşteaptă să îşi încerce norocul la examenul pentru permisul de conducere trebuie să ştie că au de urmat mai mulţi paşi până la îndeplinirea visului.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 13:36

Tinerii nu pot da examenul pentru obţinerea permisului de conducere dacă nu au împlinit 18 ani
Tinerii nu pot da examenul pentru obţinerea permisului de conducere dacă nu au împlinit 18 ani - Profimedia
  • Tinerii nu pot da examen pentru obţinerea permisului auto dacă nu au împlinit deja 18 ani.

În primul rând, trebuie să efectueze câteva zeci de ore de pregătire la o şcoală de şoferi autorizată, cu un instructor autorizat. Pentru a vă înscrie la şcoala de şoferi, aveţi de depus un dosar cu mai multe documente.

Printre actele care trebuie depuse pentru şcoala de şoferi regăsim documente clasice, precum cartea de identitate, dar şi cazierul judiciar, avizul psihologic şi o fişă medicală din care să rezulte că sunteţi apt pentru a deţine un permis de conducere.

Cazierul judiciar poate fi obţinut de la orice secţie de poliţie din oraşul în care locuiţi, avizul psihologic poate fi obţinut în urma unui consult efectuat la un psiholog autorizat, iar fişa medicală poate fi obţinută de la orice unitate medicală autorizată.

Permisul de conducere, nu mai devreme de 18 ani

Tinerii care abia aşteaptă să îşi încerce norocul la examenul pentru permisul de conducere trebuie să ştie că nu pot da examen înainte de împlinirea vârstei de 18 ani. Pe de altă parte, puteţi să vă înscrieţi la şcoala de şoferi chiar şi cu trei luni înainte de împlinirea vârstei respective.

Este important de ştiut că, pentru a vă înscrie la examenul pentru permisul de conducere, trebuie să depuneţi cu dosar cu şi mai multe documente: fişa de şcolarizare (se eliberează de către şcoala de şoferi), cererea de examinare (în principiu aceasta se eliberează tot de către şcoala de şoferi), cazierul judiciar (este valabil deja cel prezentat la şcoala de şoferi), dovada achitării taxei permis auto, cartea de identitate în original şi copie, o fotografie tip permis-auto şi permisul de conducere (pentru cei care doresc să obţină o nouă categorie sau o subcategorie).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Acte necesare pentru scoala de soferi. Care este vârsta minimă necesară