Asfaltul sare de pe autostrăzile României, şi după reparaţii. CNAIR: "Problema e bitumul"
Din şoselele de mare viteză, sare asfaltul. La propriu. Muncitorii continuă să plombeze craterele în care zeci de şoferi şi-au distrus autoturismele. Asta în timp ce drumarii numără zilele până când expiră ultimatumul dat de premier.
Din şoselele de mare viteză, sare asfaltul. La propriu. Muncitorii continuă să plombeze craterele în care zeci de şoferi şi-au distrus autoturismele. Asta în timp ce drumarii numără zilele până când expiră ultimatumul dat de premier. Anul acesta, ar fi trebuit să fie daţi în folosinţă peste 100 de kilometri de autostradă. Dar ne împiedicăm de cioturi. Şoseaua de mare viteză, care ar trebui să lege Lugojul de Sibiu, are 43 de kilometri inutilizabili, din cauza unor întreruperi de mai puţin de doi kilometri.
În lipsa recepţiilor oficiale, am fost noi în inspecţie, ca de final de an. Prima oprire, Autostrada Bucureşti-Piteşti.
Aici se cârpeşte şi s-a cârpit şi acum o săptămână. Aceleaşi gropi, în care nu mai puţin de 39 de şoferi au făcut pene de cauciuc în doar câteva zile. Muncitorii erau atunci încrezători.
Aceleaşi probleme sunt şi pe Autostrada spre mare.
- Bulgaria scumpeşte taxa de drum. Cât va costa vinieta electronică de la 1 mai 2025
- "Mai bine o arunci la gunoi". Piesa de schimb pentru un BMW second hand care a ajuns să coste mai mult decât maşina
- Sistemul E-Sigur prinde tot mai mulți șoferi care încearcă să scape de amenzi mințind
- Maşinile furate, găsite în mai puţin de o zi. Poliția Română cumpără un nou sistem de camere video inteligente
- 800.000 de euro, cea mai scumpă maşină expusă la Drop Down, salonul de maşini modificate
Pe Autostrada Soarelui, se repară, în această iarnă, o porţiune de 3,4 kilometri. Bitumul acesta este raşchetat, iar utilajele vin din spate şi peticesc această zonă!
Şi aici, ultimele reparaţii tot acum o săptămână au fost făcute.
Sunt reparaţii provizorii. Şi pot sări şi mâine. O confirmă lucrările din ultimele zile şi, în mod oficial, şi CNAIR.
ALIN ŞERBĂNESCU, purtător de cuvânt CNAIR: Problema cu acel bitum este că nu are o durată de viaţă foarte mare. O aplici în speranţa că va rămâne, în sensul că mixtura va rezista.
Aşa arată autostrăzile României, cu patru zile înainte să expire ultimatumul dat de premier şefilor de la Drumuri. Pe lângă reparaţii capitale, ni s-au promis şi noi drumuri de mare viteză.
Pe autostrada care ar trebui să lege Sibiul de Lugoj, din 103 kilometri, numai pe 60 se circulă. 43 sunt construiţi, dar nu au fost inauguraţi. Lipsesc în două locuri mai puţin de doi kilometri. La Şoimuşi şi Ilia. De un an nu sunt gata.
Obiectivul acestui an era de peste 100 de kilometri de autostradă. Dar vorbim despre tronsoane construite pe parcursul ultimilor zece ani. Unele dintre ele, deja sunt pline de cratere care trebuie... plombate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰