Antena Meniu Search
x

BMW, Volkswagen şi Jaguar Land Rover, acuzate că au folosit piese interzise din China

BMW, Jaguar Land Rover și Volkswagen au folosit piese produse de un furnizor dintr-o listă de firme interzise din cauza presupuselor legături cu munca forțată din China, se arată într-un raport al Congresului SUA.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 10:41

- Shutterstock

Cel puțin 8.000 de mașini BMW Mini Cooper au fost importate în SUA cu componente de la firma interzisă chineză Sichuan Jingweida Technology Group (JWD), potrivit raportului președintelui Comitetului de Finanțe al Senatului, Ron Wyden, anunță BBC.

Americanii susțin că BMW și Jaguar au folosit piese interzise din China

Raportul a mai arătat că Jaguar Land Rover a importat piese de schimb care includeau componente de la JWD după ce compania a fost trecută pe lista interzisă. JLR a identificat piesele aflate pe stoc și le distruge.

Articolul continuă după reclamă

În februarie, VW a anunțat că mii de vehicule, inclusiv Porsche și Bentley, au fost deținute de autorități pentru că aveau o componentă de la o firmă interzisă VW a informat în mod voluntar oficialii vamali despre această problemă, se arată în raport, potrivit Mediafax.

Congresul a adoptat legea în 2021

Legea are rolul să împiedice importul de bunuri din regiunea Xinjiang, din nord-vestul Chinei, despre care se crede că au fost făcute de persoane din grupul minoritar uigur în condiții de muncă forțată.

China a fost acuzată că a reținut peste un milion de uiguri în Xinjiang împotriva voinței lor în ultimii ani. Autoritățile chineze au negat toate acuzațiile de încălcare a drepturilor omului în Xinjiang.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri Auto » BMW, Volkswagen şi Jaguar Land Rover, acuzate că au folosit piese interzise din China