Antena Meniu Search
x

Video Bolizii interlopilor, scoşi la licitaţie. Cum poţi cumpăra de la stat un Lamborghini Aventador confiscat şi redus cu 25%

Vreţi să deveniţi proprietarul unui bolid de lux cu un istoric "periculos"? E drept, preţul de pornire cu care statul scoate la vânzare un Lamborghini Aventador nu e pentru toată lumea. Dacă îl doriţi şi nu aveţi 160.000 de euro, mai staţi puţin. E posibil să nu fie vândut la prima licitaţie, iar apoi preţul scade cu un sfert.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 08.05.2021, 21:05

Vezi și

Maşina Lamborghini Aventador din imagini a aparţinut unui interlop din Galaţi din temutul clan de proxeneţi Spaidăr. Cristi Spaidăr, pe numele lui real Ali Cristi Ionel, este acum în închisoare, aşa că statul vrea să valorifice averea confiscată pentru a mai acoperi din prejudicii. Pe 2 iunie bolidul de lux va fi scos la licitaţie online cu un preţ de pornire de 163.000 de euro.

Corneliu Călinescu, director ANABI: Este vorba de prețul de piață, deci nu facem o lichidare sau o vânzare la un preț redus, vindem bunurile la prețul lor actual de piață.

Este o maşină puţin rulată, bine întreţinută, şi nu a suferit avarii, reiese din anunţul oficial de vânzare. Şi în interior dotările sunt de lux, iar canapelele de piele bej sunt ca noi. Bineînţeles, nu oricine poate să se înscrie la licitaţie, ci doar cei care îşi permit să depună o garanţie de 10% din preţ, adică peste 16.000 de euro. Cei care se ocupă de valorificarea maşinii nu exclud ca şi străinii să fie interesaţi, mai ales că nu e nevoie să vină aici să liciteze. 

Maşinile de lux, scoase la licitaţie pe un portal

Corneliu Călinescu, director ANABI: Folosim în acest sens un portal care este o premieră pentru instituțiile publice naționale. În momentul de față avem peste 125 de utilizatori ai acestei platforme, iar 15% dintre aceștia sunt din străinătate.

Nu este singurul vehicul de lux confiscat de autorităţi. O colecţie întreagă de motociclete, şi ele cu un trecut întunecat, vor fi vândute în acelaşi fel. 

Corina Matlinschi, reporter Observator: Aceste 12 motociclete erau conduse de către membrii grupării Hells Angels România. Vorbim despre motoare puternice, de colecție, care au fost puse sub sechestru de procurorii DIICOT. Ele se află acum într-un depozit ANABI și urmează să fie scoase la licitație pentru că o parte din prejudiciul creat în dosar să fie recuperat. 

Liderul motocicliştilor a fost prins într-un depozit din Voluntari la sfârşitul anului trecut în timp ce plănuia un transport uriaş de droguri şi comanda asasinate. Anchetatorii au mai ridicat de acolo maşini de lux şi 200.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri Auto » Bolizii interlopilor, scoşi la licitaţie. Cum poţi cumpăra de la stat un Lamborghini Aventador confiscat şi redus cu 25%