Bucureștenii vor plăti de 7 ori mai mult pentru locul de parcare. În zona A creșterea e de la 84 la 600 de lei

De Daniel Murărescu.
Publicat: 27.04.2021, 12:37.
Actualizat: 27.04.2021, 18:23

Parcarea s-a scumpit, de marți, în București, după ce consilierii locali au votat noile tarife anuale. Capitala este împărțită în patru zone: A, B, C, D, cea mai scumpă fiind A, care reprezintă centrul. Aici, creșterea a fost de la 84 de lei, la 600 de lei anual.

parcare București

Majorare a tarifelor pentru locurile de parcare din București

Mediafax Foto / Alexandra Pandrea via Hepta (arhivă)

Conform hotărârii consilierilor locali, Bucureștiul este împărțit în patru zone: A, B, C, D. Cea mai scumpă parcare o vor plăti bucureștenii din zona A, care reprezintă centrul Capitalei. Aici, parcarea va costa 600 de lei, față de 84 de lei.

În zona B tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei.

Citește și:

Taxele au crescut față de nivelul actual, solicitarea de majorare venind de la primarii de sector.

Principala modificare este că taxa e calculată anual, nu pe zi ca până acum. Asta a atras nemulțumirea consilierilor din opoziție care au întrebat ce face proprietarul care vinde mașina sau se mută. „Rămâi cu banii luați” – a fost concluzia și așa s-a votat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.