Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bucureștenii vor plăti de 7 ori mai mult pentru locul de parcare. În zona A creșterea e de la 84 la 600 de lei

Parcarea s-a scumpit, de marți, în București, după ce consilierii locali au votat noile tarife anuale. Capitala este împărțită în patru zone: A, B, C, D, cea mai scumpă fiind A, care reprezintă centrul. Aici, creșterea a fost de la 84 de lei, la 600 de lei anual.

de Daniel Murărescu

la 27.04.2021 , 18:23

parcare București Majorare a tarifelor pentru locurile de parcare din București - Mediafax Foto / Alexandra Pandrea via Hepta (arhivă)
  • S-a decis majorarea tarifelor anuale pentru locurile de parcare

Conform hotărârii consilierilor locali, Bucureștiul este împărțit în patru zone: A, B, C, D. Cea mai scumpă parcare o vor plăti bucureștenii din zona A, care reprezintă centrul Capitalei. Aici, parcarea va costa 600 de lei, față de 84 de lei.

În zona B tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în C va fi de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei.

Taxele au crescut față de nivelul actual, solicitarea de majorare venind de la primarii de sector.

Articolul continuă după reclamă

Principala modificare este că taxa e calculată anual, nu pe zi ca până acum. Asta a atras nemulțumirea consilierilor din opoziție care au întrebat ce face proprietarul care vinde mașina sau se mută. „Rămâi cu banii luați” – a fost concluzia și așa s-a votat.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri Auto » Bucureștenii vor plăti de 7 ori mai mult pentru locul de parcare. În zona A creșterea e de la 84 la 600 de lei