Antena Meniu Search
x

Video Când își vor primi banii toți păgubiții City Insurance. Dezastrul lăsat în urmă de fostul lider al asigurărilor RCA

190 de mii de păgubiţi. E dezastrul lăsat în urmă de prăbuşirea City Insurance, fostul lider de pe piaţa RCA. Fondul de Garantare nu ţine ritmul cu numărul uriaş de cereri. Până acum, a soluţionat mai Când îşi vor primi banii toţi păgubiţii? În patru ani, cel puţin, după calculele noastre. Autorităţile nu au oferit un orizont de timp, dar spun că au o capacitate de soluţionare de 200 de dosare pe zi. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 17.12.2021, 11:07

Vezi și

George este unul dintre cei 190 de mii de păgubiţi, ale căror dosare au ajuns pe masa Fondului de Garantare după dezastrul City. A fost implicat într-un accident rutier şi aşteaptă de la stat 10.000 de euro. La felul în care se mişcă lucrurile, nu ştie când îşi va primi banii.    

"Am făcut reclamaţie la ASF în două rânduri. Nu mi-au răspuns. Apoi mi-au zis să mă adresez FGA. Am făcut reclamaţie şi la FGA de o lună şi jumătate. Service-ul m-a somat ca să încaseze banii şi eu nu ştiu ce să fac mai departe", declară revoltat George. 

Fondul de Garantare a făcut doar două tranşe de plăţi

Din cele peste 190 de mii dosare, aproape 5 mii sunt ale companiilor. Printre ele, peste 400 - ale firmelor de transport şi 70 ale serviciilor de ambulanţă. 

Pe acelaşi subiect

"De la noi de la Cotar, pentru că avem majoritatea service-urilor din ţară, mai ales pe cele mari, putem să spunem că reprezentăm 40-50% din totalul de dosare. Mă refer la restituire. Dar, după cum a spus şi FGA, se ia în oridinea depunerii dosarului", susține Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Daniel Scărlătescu, reprezentant service auto, este de părere că "un an, doi ani este un termen deloc rezonabil". "La nivelul grupului nostru de firme avem de primit în jur de 6 milioane de lei", a precizat Scărlătescu.

Până acum, Fondul de Garantare a făcut doar două tranşe de plăţi. Pe 3  şi 10 decembrie. Banii se dau în ordinea în care au fost depuse dosarele. 

Alexandra Marin - reporter Observator: "Până în momentul de faţă, Fondul de garantare a deschis aproape 9.000 de dosare, iar la capacitatea pe care o are, poate soluţiona în medie 200 de dosare pe zi. Cu toate aceste, până astăzi, a efectuat 1.453 de plăţi, în cuantum total de 4,6 milioane de lei".

Banii ar ajunge entru toate cererile depuse

Fondul de Garantare nu poate oferi un termen până când toţi şoferii păgubiţi îşi vor primi banii. Spune, în schimb, că, din această săptămână, plăţile vor fi făcute mai des. 

Dă garanţii că bani ajung pentru toate cererile depuse. Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 de lei pentru fiecare dosar. 

"Procedura este bine organizată. Există o comisie specială care se întruneşte ori de câte ori este nevoie, nu o singură dată, plăţile fiind făcute în ziua următoare după această comisie specială. Fondul de garantare a trebuit să îşi suplimenteze şi personalul aferent. O parte dintre cererile de daună nu sunt depuse din capul locului complete", a afirmat Daniel Apostol, purtător de cuvânt ASF.

Peste 3 milioane de polițe la City Insurance sunt încă active.

Şoferii au două opțiuni: fie să-și păstreze asigurările până la data expirării, fie să le denunțe și să încheie contracte la un asigurător fără probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Când își vor primi banii toți păgubiții City Insurance. Dezastrul lăsat în urmă de fostul lider al asigurărilor RCA