Antena Meniu Search
x

Video A început plata primelor despăgubiri, după falimentul City Insurance. Când și-ar putea primi banii toți șoferii păgubiți

La mai bine de două luni de la retragerea autorizaţiei celui mai mare asigurător, în sfârşit se dau şi primele despăgubiri. De azi, şoferii cu dosare de daună au început să-şi primească banii. Vestea ar fi una bună, doar că puţini sunt cei norocoşi, iar plăţile se fac cu mare întârziere. Momentan doar 1% dintre şoferi au fost despăgubiţi. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 29.11.2021, 21:11

Vezi și

Pe 19 octombrie, Victor a fost implicat într-un accident rutier, din care s-a ales cu maşina avariată. 

Victor Raneti, șofer păgubit: Uşa din spate este total afectată. A ajuns până în panoul din partea interioară. 

Cum are asigurare Casco la City Insurance, a apelat la Fondul de Garantare. A depus actele, iar acum aşteaptă banii. 

Victor Raneti, șofer păgubit: Cel mai probabil va dura 5, 6, 7 luni, dar mi se pare anormal pentru că eu, atunci când închei o poliță, mi se iau banii pe loc. Suntem obligați să plătim o polița de asigurare obligatorie. În schimb, când e vorba de dreptul nostru e călcat în picioare. 

Pe acelaşi subiect

Şi nu e deloc singurul în situaţia asta.

Iulian Dragoş, şofer păgubit: Am primit un număr de înregistrare. Numărul 28 de mii 800 şi ceva. Sper undeva prin ianuarie, februarie să primesc banii pe care i-am băgat în reparaţie. Că maşina deja am reparat-o pe cheltuiala mea. Nu puteam să merg cu ea lovită pentru că îmi reţinea şi certificatul de înmatriculare. 

Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a început plata pentru primele despăgubiri

Mădălina Chițat, reporter Observator: Într-o prima fază vor fi despăgubiți o mie de șoferi cu suma de 2,3 milioane de lei. Banii se dau în ordinea în care s-au depus și dosarele. Până acum vorbim despre aproximativ 70.000 de cereri de plata depuse la Fondul de Garantare. Așa că mai e cale lungă până când toți șoferii vor fi despăgubiți.

Valentin Ionescu, director ASF: Estimăm că aceste cereri de plata să fie plătite într-un termen de câteva luni. Pentru cererile depuse există bani suficienți. 

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: Sunt primii norocoși, cei primii o mie, care au câștigat la loterie. De fapt, își recuperează banii după ani de procese sau un an, doi de așteptare ca să-și recupereze banii pe dauna avută. 

Fondul de Garantare a suplimentat personalul

Ca să facă faţă haosului provocat de falimentul City, Fondul de Garantare a suplimentat personalul, de la 75 la 175. Au în faţă zeci de mii de dosare de rezolvat. Până acum, despăgubirile cerute de şoferii păgubiţi se ridică la peste 100 de milioane de euro.

După falimentul City Insurance şi explozia preţurilor poliţelor, o altă companie RCA, Uniqa Asigurări, a primit aprobarea ASF de a ieşi de pe piaţă. Astfel, rămânem cu şapte asigurători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » A început plata primelor despăgubiri, după falimentul City Insurance. Când și-ar putea primi banii toți șoferii păgubiți