Antena Meniu Search
x

Video Câți bani vor plăti pe polițele RCA cei 1 milion de români forțați să își reînnoiască asigurarea în cel mult 2 săptămâni

Aproape un milion de şoferi trebuie să îşi reînnoiască poliţele RCA în maximum două săptămâni. Asigurările obligatorii emise de City Insurance, societate care a intrat în faliment, mai sunt valabile până pe 11 mai. Cei care sunt vizaţi de această schimbare trebuie să se aştepte la oferte mai scumpe şi cu 100 la sută faţă de anul trecut, în funcţie de judeţ şi de istoricul de daune al proprietarului maşinii. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 27.04.2022, 20:05

Vezi și

Poliţele obligatorii emise de City Insurance nu vor mai fi valabile după 11 mai, indiferent de data de expirare înscrisă pe ele.

Mădălin Roșu, Biroul Asiguratorilor: Dacă cineva deţine o poliţă, să spunem, care e valabilă până în septembrie, pe următoarele luni ar putea să solicite rambursarea sumei respective. Asta în care nu s-a întâmplat o daună pe poliţa respectivă. 

Greta Neagu, reporter Observator: Cei care solicită acum, până pe 11 mai, restituirea diferenţei de primă trebuie să completeze o cerere de denunţare a poliţei RCA chiar pe site-ul City Insurance. Apoi, după ce primesc un răspuns din partea societăţii, intră pe site-ul Fondului de Garantare a Asiguraţilor unde vor completa un alt formular, vorbim despre Anexa 9, după ce depun şi alte documente. Până când vor primi propriu-zis banii va mai dura câteva luni. 

Fondul de Garantare a avizat deja 17.400 de cereri din partea păgubiţilor City Insurance

Pe acelaşi subiect

A primit însă, până acum, 150.000. Plățile totale efectuate până acum sunt de peste 150 de milioane de lei. Service-urile auto primesc, încă, maşini avariante pe baza poliţelor emise de City Insurance. 

Dan Barbu, reprezentant service auto: Vin maşini avariate de poliţe RCA City, se repară maşinile avariate. Şi-au asumat faptul că banii s-au încasat mult mai târziu, dar lucrurile au funcţionat. 

Pentru clienţi, falimentul asigurătorului a venit cu un cost pe măsură. 

Victor Sraer, broker de asigurări: Majoritatea clienţilor care cumpărau de la City Insurance au resimţit o creştere de preţ - acele preţuri erau în bună măsură deja prezente în piaţă. Pentru că la City plăteau preţuri mulţi mai mici, au simţit o creştere de preţ.

După falimentul City Insurance, şoferii se feresc de ofertele prea ieftine din piaţă

Un şofer de 30-40 de ani, cu istoric bun, plătea anul trecut pe o asigurare RCA valabilă un an între 330 şi 660 de lei. Acum tarifele pentru aceeaşi poliţă s-au dublat. 

Raportat la întregul parc auto, doar 70% dintre şoferi au o poliţă RCA valabilă, arată cele mai recente date. Ceilalţi- fie au maşini uzate şi nefolosite, fie circulă ilegal, riscând plata eventualelor daune şi amenzi din partea poliţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Câți bani vor plăti pe polițele RCA cei 1 milion de români forțați să își reînnoiască asigurarea în cel mult 2 săptămâni