Antena Meniu Search
x

Centura Capitalei, un pericol pentru șoferi

Şoseaua de centură a Capitalei ascunde pericole mortale chiar şi pe singura porţiune, cu greu reabilitată. Nu există marcaje rutiere, iluminatul public nu funcţionează, iar trotuare apărute de nicăieri pun în pericol viaţa şoferilor.

Vezi și

Şoseaua de centură a Capitalei ascunde pericole mortale chiar şi pe singura porţiune, cu greu reabilitată. Nu există marcaje rutiere, iluminatul public nu funcţionează, iar trotuare apărute de nicăieri pun în pericol viaţa şoferilor. Autorităţile sunt conştiente de probleme şi admit că puteau să traseze marcajele rutiere, dar au fost surprinse de venirea iernii.

E ca şi cum ai conduce cu o mână la ochi pe Centura Capitalei. Imagini incredibile au fost filmate pe porţiunea care în documentele celor de la Drumuri figurează drept modernizată la standarde europene. Sunt 20 de kilometri de asfalt şi tot atâţia de pericole. 

Cu faza scurtă nu vezi nimic, faza lungă îi orbeşte pe ceilalţi şoferi. Iar o clipă de neatenţie poate costa scump.

Pe şosea de centură, aceleaşi marcaje de atenţionare îşi pierd utilitatea şi ZIUA. 

Statistica Poliţiei Rutiere Ilfov arată că trei accidente au loc pe centura Capitalei, la fiecare 24 de ore. Cele mai multe, pe timp de noapte. Şi totuşi, poliţia nu a amendat administratorul drumului pentru că autorităţile au cerut răgaz pentru remedierea problemelor.

Autorităţile au demarat deja licitaţii ca toţi cei 72 de kilometri ai centurii să fie modernizaţi, dar în cel mai bun caz lucrările vor începe la  vară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Centura Capitalei, un pericol pentru șoferi